Fintech er i ferd med å eksplodere

Annonse

Med årene har ideen om å benytte teknologi til å revolusjonere finans virkelig tatt helt av. I starten var det et noe kjølig forhold til dette, da mange mente at sikkerheten her nok ikke var god nok. Skulle en tross alt overføre store beløp, eller dele sensitiv informasjon, så mente mange at dette ikke burde gjøres gjennom relativt enkel teknologi.

Med fremveksten av tryggere løsninger på nett, og ikke minst Blockchain og kryptovalutaer, så har derimot denne frykten dempet seg. I dag tar de aller fleste nytte av revolusjonen innen Fintech bransjen. Forkortelsen, som står for Financial Tech, hinter egentlig bare i grunn til hvordan teknologien har tatt over alt innenfor finansverdenen.

Raskere transaksjoner enn noensinne

Det kanskje aller mest imponerende med Fintech bransjen er at transaksjonene i dag er raskere enn noensinne før. Dersom du for eksempel benytter deg av et lån fra Axofinans.no vil prosessen med lånet gå unna på kort tid. Gjennom en rask søknad, og elektronisk overføring av penger, så kan du finansiere det du måtte ønske raskere enn noensinne.

Vi kjenner alle også til betalingsapper der vi kan overføre penger til hverandre i løpet av sekunder. Enten du er ute og spiser på restaurant med venner og ønsker å betale deler av regninga, eller om en person kjøper noe brukt av deg ved et loppemarked, så er det kjekt å bare ta frem mobilen og overføre der og da.

De raske transaksjonene i dag passer vår hverdag perfekt, da vi tross alt trenger hurtige transaksjoner for å holde følge med det tempoet vi beveger oss i. Før vi vet ordet av det vil derimot Fintech ta helt andre vendinger, og det kan være vanskelig å forstå akkurat hvor langt dette konseptet vil fare inn i fremtiden.

Finans og penger vil aldri bli det samme igjen

Det hevdes oftere og oftere at Blockchain og kryptoteknologi bare var begynnelsen. Vi ser allerede tendenser til dette. Der manuell utsjekk i matvarebutikker har foregått i en periode nå, så kan vi i fremtiden få se helt manuelle butikker. Dette handler ikke bare om robotisering, men også betalingsmetoder og utførelse.

For når du går inn i en helt selvstyrt butikk, så kan teknologien fange opp hvilke varer du tar med deg, og du vil automatisk bli belastet der og da, uten at du trenger å scanne koden på varen, eller møte en ansatt. Det er nesten litt sprøtt å tenke på hvor finans og penger er på vei inn i fremtiden, men det er altså snakk om ganske så avansert teknologi her.

Der mange nok allerede tenkte at Fintech hadde kommet lang, så er dette bare begynnelsen på teknologi innen finans og pengebruk. Fremtiden vil kun vise hvilken ny teknologi som er på vei, og ikke minst hvordan en best mulig skal kunne bruke den nåværende teknologien til nye ting. En ting er derimot sikkert, og det er at finans og penger vil aldri bli det samme igjen!

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10.000 til 500.000 kroner, uten krav om sikkerhet i bolig. Nedbetalingstiden er fleksibel, fra 1 til 15 år. Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 6,99% til 21,95%. Effektiv rente fra 7,4% til 24,4%. Eff. rente 13,2%, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, Totalt: 262573. Du kan sammenlikne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no. Denne artikkelen er innholdsmarkedsføring fra Axo Finans.