Sånn finner du malerjobben du drømmer om

Det er mange veier til drømmejobben. Men til tross for dette, er det de aller færreste av oss som faktisk bruker mer enn de helt tradisjonelle måtene å finne nye jobber på. Jobbsidene er det vi aller oftest bruker, men dette betyr ikke at dette faktisk er den beste eller den eneste måtene å gjøre ting på. Det er nemlig mange måter man kan finne drømmejobben på, og hvis du er maler eller ønsker deg jobb som maler, så er det mange ting du kan gjøre for å finne den jobben du drømmer om. Få tipsene du trenger her.

Det er mange håndverkere som fant interessen sin for aller første gang da de valgte å male soverom hjemme da de var yngre, eller hadde foreldre som lot dem få lov til å være med på prosessen. Men det å bli maler handler om ikke bare en interesse for faget, men også en forståelse for hvordan farger og rom fungerer sammen, sånn at man også kan veilede rent faglig om de valgene man skal ta. For eksempel er det mange kunder som ikke vet hvilke farger som er de nøytrale fargene, og ønsker råd om valg av mer spreke farger.

Tenk ut av boksen når du søker jobb (og når du maler)

Det er mange måter man kan tenke ut av boksen når man ser etter jobb som maler, eller bare ønsker å lære, eller lære bort, mer om maling. Og i dag er det ofte mer konkurranse enn det har vært før, så det å skille seg ut er faktisk noe man må tenke mer og mer på. Så hvis man utelukkende tenker på hvilke stillinger man kan søke på de offisielle nettsidene, så når man ikke så langt opp på listen blant potensielle søkere.

Det å bruke plattformer som Instagram til å skape oppmerksomhet rundt både det du tilbyr, men også det du kan – som en slags portfolio man for eksempel kan linke til i sin CV, er noe som kan gjøre at du stiller mye sterkere enn det du ellers hadde gjort. Det ar potensielle arbeidsgivere har mulighet til å se noe av arbeidet ditt er nemlig noe som veier tungt på den positive siden. Det å ha en portfolio som du enten kan sende med eller linke til, er en av de tingene du absolutt burde ha.

Det å ikke bare liste opp erfaringen din med maling, men også det å kunne vise hvordan jobben du utfører ser ut, eller til og med vise til at du kan artikulere dette på en måte som kan inspirere andre – enten det er potensielle kunder eller folk som ønsker å lære seg å male selv, er utrolig bra.

Det å ta initiativ selv og skrive ut til de stedene man har lyst til å jobbe – og ikke minst linke portfolioen sin når man skriver, er veldig smart. Det fører nesten oftere til en jobb, enn hvis man bare søker på det som blir slått opp på nettet, så ikke hold deg tilbake.