Ta pause i jobbsøkingen

Vi vet alle hvor energikrevende og slitsomt det er å søke jobber. Det krever mye av oss å formulere søknader, det er stressende og tar mye av fokuset vårt i hverdagen. For det er ikke alltid like gøy å søke på jobber. Det kan være vanskelig å skrive søknader, det er enda mer krevende når man sender søknader uten å høre noe tilbake, og det kan generelt føles stressende på kroppen. Det er dessverre sånn at det er noe vi må gjennom, men det er helt lov å bli skikkelig lei i blant. 

Når det er noe krevende og stressende som tar mye av fokuset i hverdagen, så er det desto viktigere å tømme hodet litt iblant og tillate seg selv å slappe av litt. Det vil føre til at du føler deg mer uthvilt, mindre stresset og gjør at det er enklere å fokusere på jobbsøkingen når du først sitter med det. Av den grunn har vi i denne artikkelen samlet sammen noen gode tips og råd som du kan gjøre for å koble av mellom slagene, og på den måten kan du være enda mer opplagt når det først gjelder. 

Finn nye spill og odds på nett

En god ide er å finne på noe som gjør at du kan ta fokuset helt bort fra jobbsøknadene og bare tenke på noe helt annet. Spill er en god måte å gjøre dette på. Det finnes utrolig mange typer spill, og du kan jo sette i gang med alt fra puslespill til TV-spill. Mange rundt om i landet er også veldig glad i å spille på nett. Det finnes mange nettcasinoer i Norge, som tilbyr alt fra kortspill til spilleautomater. Er du sportsinteressert kan det du også gjøre kveldens kamp litt ekstra underholdene vet å oddse underveis i kampen. Det finnes mange gode steder for betting i Norge, for eksempel her: https://no.unibet.com/betting

En god ide før du begynner med betting eller nettspill er å sette av et budsjett på hva du har råd til å spille for. Spilling skal være for underholdningens del, og derfor skal du kun sette av penger du har råd til.

Strøm deg bort med film og serier 

Det er lite som kan drive tankene bort fra stress og jobbsøking som en god film har evnen til å gjøre. Har du lyst til å ta deg en dag fri fra jobbfokuset, kan du også finne en god serie og ha et seriemaraton en dag du har tid. 

I dag finnes det utallige streamingtjenester på nett som lar deg strømme dine film- og seriefavoritter hjemmefra, eller så kan man alltids ta en tur på kino for å koble skikkelig av. På kinoen er det ikke noe annet du kan gjøre samtidig enn å bare sitte ned, slappe av og drømme deg bort i filmens handling. 

Koble av med lydbøker eller podcaster

Noen ganger er det også litt deilig å få øynene bort fra skjermen, og drive med noe helt annet. Noe som har blitt veldig populært den siste tiden er å lytte til lydbøker eller en podcast. Det som er så praktisk med det er at du kan velge mellom et hav av temaer og sjangre. Kanskje du vil høre på en podcast om din favoritthobby? Du kan også få masse inspirasjon til populære podcaster og temaer på forskjellige topplister på nett. 

Slapp av, nyt å gjøre andre ting imellom søkingen – så kommer jobben også etter hvert.