De mest vanlige jobbintervju spørsmål du bør forberede deg på

Et jobbintervju kan være nervepirrende og stressende for mange. Men med riktig forberedelse og kunnskap om typiske spørsmål som ofte blir stilt, kan du øke sjansene dine for å lykkes i å få jobben du ønsker. Her er noen av de vanligste spørsmålene som blir stilt under jobbintervjuer, og hvordan du kan forberede deg på dem.

Det er ikke alltid så lett å få seg en jobb, og mange synes at jobbintervjuer kan være skremmende. Likevel er det nødvendig for de aller fleste å få seg en jobb for å tjene penger. Hvis du ikke får deg jobb, eller må vente lenge før du kan starte i stillingen, så sammenlign forbrukslån for eksempel, og se om det er noen som kan passe din økonomiske situasjon. I mellomtiden kan du lese om de mest vanlige spørsmålene som kommer på jobbintervju, og lære hvordan du bør svare på dem.

Fortell litt om deg selv

Dette spørsmålet kan virke enkelt, men det kan også være et av de vanskeligste. Det er viktig å gi en kort og konsis oversikt over din utdanning, erfaring og personlige egenskaper som er relevant for jobben du søker på. Det er også viktig å holde seg til relevante detaljer og unngå å snakke for mye om personlige ting som ikke er relevant for jobben.

Hva er din erfaring med denne typen arbeid?

Dette spørsmålet vil gi arbeidsgiveren en idé om din tidligere erfaring og om du har det som trengs for å utføre jobben. Forbered deg på å gi konkrete eksempler på hvordan du har håndtert lignende oppgaver og utfordringer tidligere. Vær også tydelig på hvordan din tidligere erfaring kan overføres til denne spesifikke jobben.

Hvorfor ønsker du å jobbe for vår organisasjon?

Dette spørsmålet vil gi arbeidsgiveren en idé om din motivasjon og interesse for organisasjonen. Les deg opp på organisasjonen på forhånd og prøv å finne ut hva som skiller dem fra andre selskaper i bransjen. Vær tydelig på hvordan organisasjonens verdier og misjon passer med dine egne verdier og karrieremål.

Hva er dine styrker og svakheter?

Dette spørsmålet gir arbeidsgiveren en idé om hvordan du ser deg selv og hvordan du håndterer utfordringer. Forbered deg på å gi eksempler på hvordan du har brukt dine styrker i tidligere jobber og hvordan du har arbeidet med å forbedre dine svakheter. Vær ærlig om dine svakheter, men fokuser på hva du gjør for å overvinne dem.

Hvorfor skal vi ansette deg?

Dette spørsmålet vil gi deg mulighet til å vise hvorfor du er den beste kandidaten for jobben. Forbered deg på å gi konkrete eksempler på hvordan du har oppnådd suksess i tidligere jobber og hvordan dine ferdigheter og erfaring kan bidra til organisasjonens suksess. Fokuser på hva du kan tilby organisasjonen som skiller deg fra andre kandidater.

Hvordan håndterer du stress og press?

Dette spørsmålet vil gi arbeidsgiveren en idé om hvordan du takler stressende situasjoner og om du har evnen til å håndtere arbeidspress. Forbered deg på å gi eksempler på hvordan du har håndtert stress i tidligere jobber og hva som har hjulpet deg med å takle det. Vær åpen om hva som fungerer best for deg når det gjelder å takle stress, som å øve på yoga eller meditasjon.

Hvordan vil du beskrive din kommunikasjonsstil?

Dette spørsmålet vil gi arbeidsgiveren en idé om hvordan du kommuniserer med andre, både muntlig og skriftlig. Forbered deg på å gi eksempler på hvordan du kommuniserer effektivt med kolleger og kunder og hva som fungerer best for deg når det gjelder å uttrykke deg selv. Vær også åpen for tilbakemeldinger og for å justere din kommunikasjonsstil for å passe til organisasjonens behov.

Hva er din lønnsforventning?

Dette spørsmålet kan være vanskelig å svare på, spesielt hvis du ikke har noen tidligere erfaring med lignende jobber. Forskning på bransjestandarder og gjennomsnittlige lønnsnivåer for lignende stillinger kan hjelpe deg med å forberede et realistisk svar. Du kan også spørre arbeidsgiveren om lønnsområdet som tilbys for stillingen.

Har du spørsmål til oss?

Dette spørsmålet gir deg mulighet til å lære mer om organisasjonen og stillingen. Forbered deg på å ha noen spørsmål klare, for eksempel hva som er de største utfordringene i stillingen eller hva som er de viktigste verdiene i organisasjonen. Dette vil også vise arbeidsgiveren at du er interessert og engasjert i stillingen.