Hvor mye koster det å kjøpe kryptovaluta på børser?

Hvor mye koster det å handle Bitcoin? Bortsett fra prisen på Bitcoin selv, legger hver kryptovaluta-børs til et gebyr for handel, når kunder kjøper og selger mynter. Disse gebyrene inkluderer Maker (som legger til ordrebokens likviditet gjennom grenseordrer) og Taker (som trekker likviditet fra en ordrebok via markedsordre) gebyrer. I noen tilfeller kan kryptovaluta-handelsmenn pådra seg både produsent- og handelsgebyrer, hvis grenseordren allerede er i ordreboken.

Kryptovalutabørser beregner først og fremst gebyrer på to måter: som en fast avgift per handel eller som en prosentandel av det 30-dagers handelsvolumet til en konto. I begge tilfeller har de vedtatt en lagdelt struktur som avhenger av det omsatte beløpet.

Fire ting du bør vurdere når du handler på kryptovalutabørser

Det er fire viktige ting du må huske på når du bestemmer deg for å kjøpe kryptovaluta. Disse inkluderer hva du skal være oppmerksom på i kjøpsprosessen og hva du skal gjøre med myntene etterpå.

Kryptovalutabørser er uregulert

For det første er kryptovaluta-børser uregulert i de fleste jurisdiksjoner. De fleste regulatorer i land rundt om i verden har tatt en hands-off tilnærming til kryptovaluta regulering i noen av deres største handelsmarkeder. For eksempel styres kryptovaluta-børser av et lappeteppe av regler i USA – blant de største handelsmarkedene for kryptovaluta. Noen typer kryptovalutahandel er forbudt i Kina, som utgjorde så mye som 90% av den totale handelen frem til begynnelsen av 2017. Likevel er flere fremtredende kinesiske børser fortsatt operative og har ganske enkelt flyttet basen til Seychellene eller Malta siden regjeringens tilslag.

Stor handel oppmuntret

For det andre er valutakursplaner for kryptovaluta designet for å oppmuntre til hyppig handel med store transaksjonsbeløp verdt tusenvis av dollar. Gebyrer reduseres ofte med en økning i mengden og hyppigheten av handler. Som sådan er små og sjeldne bestillinger ikke kostnadseffektive på kryptovaluta-børser. For eksempel krever noen børser ingen gebyr for avtaler verdt 10,000,000 USD og over.

Vurder å bruke såkalte stableoins

For det tredje oppfordrer børser til handel med mynter. Fiat valutaer pådrar seg generelt innskudds- og uttaksgebyrer på børser, avhengig av betalingsmodus. Å kjøpe kryptovalutaer med andre mynter er imidlertid for det meste gratis. I noen tilfeller kan det påløper et lite gebyr for å sette opp en lommebok for den nødvendige kryptovalutaen.

Begrenset tilgjengelighet av forskjellige kryptovalutaer

For det fjerde tilbyr de mest kjente kryptovaluta-børsene ikke tilgang til alle mynter. I mange tilfeller kan handelsmenn imidlertid overføre penger fra en lommebok til en annen og finansiere handelskontoene sine med enten fiat-valutaer eller kryptovalutaer. For eksempel kan ikke handelsmenn som ønsker å kjøpe Cardano (ADA), en topp-15 kryptovaluta etter markedsverdi, for øyeblikket ikke gjøre det direkte på den populære Coinbase-børsen. Tradere kan imidlertid bruke fiat-valuta til å kjøpe Bitcoin på Coinbase. Binance, en annen utveksling, tilbyr allerede brukerne muligheten til å importere mynter fra andre lommebøker. Når de har Bitcoin på Binance-kontoen sin, kan de bruke den til å kjøpe ADA oppført på børsen. Overføringen mellom flere lommebøker på forskjellige børser medfører små avgifter i hver ende.