Tar det lenger tid enn forventet å lande drømmejobben?

For mange betyr endringer i situasjon og på arbeidsmarkedet, at det kan ta litt lenger tid å lande drømmejobben enn man kanskje hadde forestilt seg. Da er det lurt å ta til seg noen gode tips som kan hjelpe en på vei videre.  

Utvid søket 

Når man kaster ut nettet på jakt etter drømmejobben, er det ikke alltid nettet er bredt nok til at vi faktisk fanger noen fisk. Derfor er det noen ganger lurt å undersøke om man ikke kanskje kan utvide søket litt. Kanskje søker du innenfor et felt hvor det er svært begrenset hvor mange stillinger som er tilgjengelige som inneholder akkurat det du søker. Det er dermed ikke sagt at man nødvendigvis skal nøye seg med en ‘dårligere’ stilling, men drømmejobben kan kanskje se litt annerledes ut enn du forestilte deg i utgangspunktet. Kanskje kan du utvide søket ditt litt?  

Kanskje har du mulighet for å bruke din kompetanse i andre bransjer enn du egentlig er utdannet tilfeller har erfaring fra? Kanskje har du noe unikt å tilby som kan være relevant for andre bransjer, og som du kan lære bort og bidra med. 

Forbedre din kompetanse 

Opplever du gang på gang å bli forbigått av noen med annen kompetanse eller mer erfaring enn deg? Så er det kanskje her du skal se om det ikke ligger et forbedringspotensial på lur. Det er nemlig sånn at det aldri er for sent å forbedre sin kompetanse og bli en sterkere spiller på arbeidsmarkedet.  

Oversikt over lånebeløp kan komme godt med når du skal se etter finansiering av et viktig kurs eller en utdannelse som kan hjelpe deg videre. Så er du på god vei videre i prosessen med å finne drømmejobben. Selv om den kanskje ser litt annerledes ut enn det du hadde forestilt deg i utgangspunktet.  

Med et kurs eller en tilleggsutdannelse kan du faktisk bli oppdatert på helt vitale ting som digital kompetanse eller spesielle dataprogrammer eller teknikker, hvis det er lenge siden du har søkt jobb og nye søkere har forbigått deg på akkurat dette feltet. Når du tar et kurs eller en tilleggsutdannelse, selv om det kan være en investering, så er det som regel også noe du kan få noe igjen for.  

Du blir nemlig i mange tilfeller langt mer attraktiv for en arbeidsgiver når du har tatt deg bryet med å gjøre deg relevant på arbeidsmarkedet og at du har mulighet for å lære deg noe nytt og er villig til å tilegne deg ny kompetanse og nye ferdigheter. Det er et svært positivt signal å sende og noe du med fordel kan fremheve i søknadene dine, når du søker etter drømmejobben.