Finn din neste jobb innenfor reiseliv

Det er mange grunner til at man kanskje ønsker å finne seg en ny jobb, og det kan ligge mange ønsker begravet som kan kanskje ikke har fått mulighet til å leve ut. Det er nemlig mange som ikke har den jobbe de drømmer om, og ønsker seg noe nytt. I tillegg er det mange nå som mistet jobben på grunn av pandemien, og det behøver ikke bare å være en negativ ting – for det gir deg den perfekte unnskyldningen til å bytte bransje eller søke den jobben du drømmer om, for du har ingenting å tape!

Det er mange som drømmer om å jobbe innenfor reiseliv, og selv om det kanskje ikke er den bransjen som har klart seg aller best under pandemien, er det likevel en av de bransjene som nok kommer til å gjøre det aller best fremover. Hvis man vil ha en jobb som er litt mer sikker, kan en jobb på et sted som Hittegodskontoret være fint. Dette er en mye mer stabil jobb som ikke er så avhengige av reiselivet internasjonalt, men vil være viktig så lenge man reiser lokalt i Norge, og det vil man alltid gjøre.

Sånn får du drømmejobben

Det er mange veier til drømmejobben, men det er mange som faktisk ikke bruker noen av de aller mest effektive måtene å finne en ny jobb på. Hva som fungerer best avhenger selvsagt litt av om man jobber offentlig eller privat, fordi det i offentlige stillinger blant annet er et krav om at stillingene skal slås opp før de kan fylles. Men det er veldig undervurdert å ta kontakt med de stedene man ønsker å jobbe, gjerne før det blir utlyst til stilling. Her er noen tips:

  • Skriv til de stedene du vil jobbe. Presenter deg selv, spør om det enten er, eller snart kommer ledige stillinger. Legg inn grunnarbeidet før du faktisk søker – dette øker sjansene dine for å få stillingen, fordi de kommer til å kjenne deg igjen, og vet allerede hvor engasjementet ditt ligger.
  • Presenter en portefølje. Nesten uansett hvilken bransje du jobber i, vil det være relevant å ikke bare levere en CV, men også en portefølje som inneholder referanser til tidligere arbeid, eksempler på oppgaver løst og andre ting som kan gjøre at du ikke bare skiller deg ut fra mengden av søknader, men også viser at du er handlekraftig og sulten.
  • Følg opp! Enten du har søkt på en stilling som er slått opp, eller har skrevet til en bedrift. Man skal selvsagt ikke gjøre dette med en gang, men det å følge opp kan gjøre at man ikke bare gir dem et positivt inntrykk, men at man også kan få mer innsikt i prosessen.
  • Vær deg selv! Særlig når man jobber innenfor reiseliv, er det viktig at man både demonstrerer at man er åpen og interessert, men at man også kan demonstrere noe som gjør at de som skal ansette noen kan se at du er innstilt på å jobbe innenfor service.