Få hjelp til jobbsøkingen med et rekrutteringsbyrå

Til enhver tid finnes det en rekke firmaer som leter etter nye ansatte, og en rekke mennesker som leter etter ny jobb. Men det er ofte vanskelig for disse menneskene å finne de jobbene som passer dem. Ofte er det krav til en spesifikk utdannelse eller arbeidserfaring i stillingene som lyses ut, og da må man passe inn i disse kvalifikasjonene for å kunne søke.

For å gjøre søknadsprosessen litt enklere kan man velge å registrere seg hos et bemanningsbyrå for å gjøre det enklere for firmaer å komme i kontakt med de beste kandidatene til stillingen.

Hva gjør et rekrutteringsbyrå?

Et byrå som jobber med rekruttering, har spesialisert seg på å finne den riktige ansatte til den riktige stillingen. De opparbeider seg gode og detaljerte lister over arbeidssøkere, og gjennomfører nøye bakgrunnssjekker og screening for å finne hvilke kvalifikasjoner de har og hvilke stillinger de passer best inn i.

Eksempelvis dersom et firma trenger hjelp til rekruttering i Oslo kan de oppsøke et rekrutteringsbyrå for å se om de har en person i sine lister som kan passe perfekt til den stillingen som lyses ut.

Kandidaten

Dersom du ønsker å komme inn på listen hos et bemanningsbyrå kommer de til å gjennomføre en grundig sjekk for å finne ut hva dine kvalifikasjoner er. De kommer til å ha en god og detaljert samtale med deg for å avdekke historikken din, hvilken arbeidserfaring du har, hvilke egenskaper du har som kan være aktuelle, og for å avdekke hvordan du er som person.

De vil sjekke referansene dine, teste deg i forskjellige settinger og hjelpe deg til å utforme den perfekte CV-en og søknaden. Når det dukker opp ledige stillinger vil de sjekke gjennom listene sine for å finne ut hvem som har egenskapene som trengs til denne stillingen.

Ansettelse

Gjennom et rekrutteringsbyrå kan man enten bli midlertidig ansatt gjennom byrået, eller man kan bli fast ansatt i firmaet som har lyst ut stillingen. Dersom man blir midlertidig ansatt er det i praksis selve byrået som er leid inn til et arbeid, og så mottar du lønnen fra selve rekrutteringsbyrået.

Dette er en fin løsning for å få flere folk ut i arbeid når det ikke er permanente stillinger lyst ut. Dersom man derimot blir fast ansatt i firmaet vil samarbeidet med rekrutteringsbyrået opphøre og man har en fast permanent stilling og mottar lønn direkte fra firmaet.