Hvordan kan du enklest finne ledige stillinger på nett?

Det er ikke alltid like lett å finne frem til de ledige stillingene som er der ute. Derfor har vi laget en liten hjelpeartikkel til deg slik at du enkelt kan finne frem til ledige stillinger innenfor alle felt.

Vi skal i denne artikkelen gi deg to gode tips til hvor du kan finne ledige stillinger slik at det blir lettere for deg å vite hvordan du skal gå frem når du skal søke på stillinger. Vi skal også gi deg noen gode tips til hvordan du kan gjøre LinkedIn profilen til ekstra attraktiv.

Finn relevante jobber med stillingsvarsel hos LinkedIn

Når det kommer til bruken av LinkedIn så er det nok mange som tenker at dette er en plattform kun for de som ønsker å jobbe på de stereotypiske kontorjobbene, men slik er det ikke. LinkedIn er en super og profesjonell plattform som passer for alle. Noe av det beste med denne plattformen er at du kan sette opp stillingsvarsel. La oss si at du ønsker å jobbe i en bank med å gå igjennom søknader til billån og andre former for søknader. Da kan du legge inn ordene «bank», «saksbehandler» og «assistent» for eksempel. Da vil du få varsel hver gang en jobb som inneholder disse ordene dukker opp. 

Stillingsvarsel gjør at det er lettere for deg å se stillinger som er relevante for deg. Du kan selvfølgelig også besøke «stillinger», men her vil du få opp alle stillinger som er lyst ut og det kan da være vanskelig å finne stillingene som passer deg. Med stillingsvarsel får du også beskjed om hvordan du kan søke på jobben. Enten kan du søke direkte inne på LinkedIn eller så får du gjerne en link eller mail du kan søke via. Husk at det er viktig at din egen profil inneholder nok informasjon om deg, at du har profilbilde og en liten tekst om deg selv. Det er nemlig sånn at når du søker på en jobb via LinkedIn så kan arbeidsgiver ta en titt på profilen din.

Besøk bedriftens nettside

Det hender jo også at man gjerne vet om et par firmaer eller bedrifter man ønsker å jobbe hos. Da kan det være en god ide å ta en titt direkte på deres nettsider. Her finner du ofte en knapp eller funksjon som heter «stillinger» eller «jobber» eller noe liknende. Der vil det gjerne stå informasjon om stillingen, hvordan du kan søke og hva som forventes av deg som eventuell arbeidstaker.

Dette er også en super måte for deg som ønsker å jobbe i servicebransjen eller for deg som trenger en jobb ved siden av studiet eller skolen. Kjøpesentre, butikker, cafeer og lignende benytter seg ofte av denne varianten av stillingsutlysning. Derfor er dette en perfekt måte for all som øker jobb, uansett om det er i butikk, i et advokatfirma eller noe helt annet. Forhåpentligvis vil du finne en stilling eller to som passer dine forventninger og som du også er egnet for.