Prosjekter du kan arbeide med hjemme

vintersko

Riktig fottøy er viktig!

Sponsoreret

Det er mye forskjellig arbeid du kan gjøre hjemme – også innen bygging og oppussing. Tenker du å bruke vintertiden til å gjøre noe snekkerarbeid utenfor? Kanskje få på plass den lekre paviljongen dere har drømt om i lang tid?

For selv om det kan være litt kaldt å arbeide ute på vinteren, er luften tørr og fin i minusgrader – dermed slipper du fuktige materialer. (Bare vær obs på at fuging ikke alltid er så vellykket i kulden, så det skal kanskje legges til noen dager hvor det er varmere vær.

Ofte ender trekonstruksjoner opp med å være ferdig tørket, etter endt byggetid på vinteren. Det er jo en hyggelig bonus ved å bygge i når det er kjølig.

Tørking kan være nødvendig
Men dette skal sjekkes, før man bare tar det for god fisk. Er du usikker på om treverket har tørket nok, så sett på en tørker i en periode, så er du helt sikker.

Bare husk at tørkeren skal kjøres litt motsatt av hva folk tror, nå på vinteren, nemlig med relativt kald luft. Bruker du varm luft, vil luftfuktigheten stige og tørkingen vil faktisk ta lengre tid. Og det er jo helt unødvendig!

Vær klar til finværet kommer
Det hyggelige ved å gjøre unna byggingen av paviljongen nå, hvor det er kald og tørr vinterluft opplagt. Nemlig at paviljongen er klar til bruk, så fort været tillater det.

Så i stedet for å gå og vente på tørre perioder på vårparten, kan dere faktisk ta i bruk paviljongen så snart det er varmt nok. Setter dere inn en varmer, så er jo det faktisk allerede i februar! Har du ikke kjøpt paviljong? Klikk her så får du se noen virkelig lekre noen!

Hold varmen mens du jobber
Jobber du effektivt, jevnt og trutt, så trenger du knapt å kle deg ekstra, selv om gradestokken står på kuldegrader. Jobber du derimot litt mer bedagelig og bruker snekkerarbeidet til å kose deg, da skal du nok vurdere en ekstra genser og en god lue, slik at du er kledd for flere timer utenfor, i kuldegrader.

Men fottøyet skal være av den varme typen, selv om du holder varmen på kroppen, er bena utsatt for kulde nedenfra – enten via frossent underlag, eller at du står og tråkker i en del snø mens du jobber.

Kjøp gode sko, så holder du deg varm
Hos www.skoringen.no har vi sett flere gode vintersko, fra de helt ekstreme som tåler latterlig kalde vinterdager – med ekstra foringer og svært tykke såler. Til de mer vanlige vinterskoene, som fint tåler det vi vil omtale som normalvinteren i Norge. – Og det, selv om du står og tråkker litt i snøen.