Fulltidsjobb med jobbsøking

jobbsøker

Å søke jobb kan være mye arbeid.

Annonse

Er du arbeidsledig, eller «mellom to jobber»? Fortvil ikke, men innse samtidig at jobbsøking bør være din nye fulltidsjobb.

Det er heldigvis ikke meget stor arbeidsledighet i Norge, og de fleste finner noe å gjøre etter en viss tid. Men ikke uten arbeid. Så på mange måter kan vi si at det å være jobbsøker, det er en fulltidsjobb på linje med alt annet.

Ja, som vi skal se, kanskje til og med enda hardere?

Vanskeligere å søke jobb?
Å ha en jobb er relativt lett, men det å stå uten jobb og skulle måtte begynne så å si fra nytt, det kan være vanskelig. Så på mange måter er det å være arbeidssøkende en situasjon som krever meget stor disiplin, full kontroll, mye innsats og en god oversikt over din egen situasjon.

Det første du bør tenke på er gode rutiner.
For når du ikke har fast satte tidsrammer kan arbeidsdagene dine hjemme (som du altså skal bruke til arbeidssøking), flyte helt ut. Bestem deg derfor for å stå opp på akkurat samme tid hver eneste dag. Og unngå for all del å stå opp for sent.

Hva er for sent? Det blir personlig, men skal du søke jobb må du selvsagt forholde deg til vanlig kontortid, så du bør være i gang fra klokken 8, og holde på til minst klokken 16.

To moduser
Bare når det gjelder å komme i kontakt med bedrifter, altså. For du skal selvsagt ikke stå opp klokken 8. Nei, klokken 8 skal du enten være ute av huset, eller på telefonen for å avtale møter. Dersom du liker 30 minutters frokost før du begynner om morgenen, og kanskje 30 minutter med dusj og stell – ja da må du stå opp i god tid før klokken syv.

Og om du vil få unna eposter, nettaviser og stillinger på nett før dagen begynner kan du legge til minst en time eller halvannen.

Ha utstyret i orden
Glem ikke å ha utstyret i orden. Kontorutstyret, altså. Du kan klikke her for å komme deg inn på en av Norges største nettbutikker for kontorutstyr, og finn fram de produktene du trenger for å være effektiv hjemme.

En god datamaskin er selvsagt, og de fleste har da også en fin laptop. Men når du nå først er en god del hjemme og leter etter stillinger på nettet, skal du heller ikke kimse av hvor mye mer effektiv en god stasjonær PC kan være. Ikke minst takket være en stor og god monitor.

Og der har du det: Gode rutiner, god planlegging, godt utstyr og full energi. Det er dette du trenger for å komme deg ut av jobbsøkingskøen og inn i en god stilling.