Skoler og utdanning

utdanning

Skal du ta utdanning?

Når du skal skrive jobbsøknad eller lage en CV bør man ha relevant utdanning. Med relevant utdanning menes at man har gått på en skole, flere skoler eller nettskoler som kan relateres til den stillingsannonsen med den ledige stillingen, ledige vikarstillingen, ledige deltidsjobben, sommerjobben eller den ledige arbeidsplassen du ønsker.

Krav om å ha utdanning som er relevant for den ledige stillingen gjelder om det er en stilling ledig-annonse hos en arbeidsgiver, hos et vikarbyrå eller hos en en hodejeger.

På denne siden får du råd og tips om utdanning, skoler, høgskoler, universitet, nettutdanning, utdanning på internett, nettskoler og internettskoler!

Utdanning, etterutdanning eller videreutdanning?

Før du begynner med å velge skole, universitet, høgskole eller nettskole må du avgjøre om utdanning er riktig for deg. Når du skal ta utdanning er det viktig at du definerer kva slags type utdanning du trenger; må du utdanne deg helt på nytt eller holder det med etterutdanning eller videreutdanning?

Når du har definert om du skal gjennomføre utdanning, etterutdanning eller videreutdanning må du begynne å velge blandt ledige studieplasser. Innhent studietilbud og søknadsskjema fra flere skoler, universitet, høgskoler eller høyskoler.

Fø du sender din søknad til skolen, univeristetet eller høgskolen må du forberede din søknad. I din CV vil du trenge vitnemål, kursbevis og attester for arbeidserfaring. Kopier av alt dette skal vedlegges din søknad på ledige studieplasser.

Husk at det kan lønne seg å søke flere skoler, universitet eller høgskoler slik at du garderer deg mot å stå uten studieplass. En smart plass å starte er vilbli.no, Utdanning.no, der finner du ledige plasser hos anerkjente utdanningsinstitusjoner. Du bør også sjekke nettsidene Legathåndboken.no og denne nettsiden om utdanning i Forsvaret.

Online utdanning, utdanning på internett og nettutdanning

På samme måte som når det gjelder kurs og internettkurs, bør du også vurdere utdanning kontra nettutdanning og nettskoler. Du kan ta hele din utdanning på nett, det har faktisk blitt ganske populært å gjennomføre utdanning på internett hos nettskoler og internettskoler.

Fordelen med online utdanning eller utdanning på web et at det alltid er ledige studieplasser og du kan studere i dett eget tempo.

Det er også viktig å få med seg at prisnivået på fjernutdanning er også lavere enn studieplasser hos skoler, universitet og høyskoler.

Om din curiculum vitae virker urelevant for den bransjen du søker jobber i kan det være smart å ta utdanning enten det er skoler, universitet, høgskoler eller nettskoler og internettskoler.

Det samme gjelder også om du har «hull» i din CV eller trenger noe nytt på din curiculum vitae for å virke mer attraktiv når du søker etter ledige stillinger, ledige deltidsjobber, ledige vikarjobber, sommerjobber eller annet ledig arbeid.

Du kan også vurdere å ta et kurs, nettkurs eller internettkurs for å oppnå det samme.