Topptipsene å tenke på hvis du er ute etter å investere

Du har fått tak i litt penger, men du er ikke helt sikker på hva det neste steget er. Du vil gjerne få pengene til å arbeide for deg, i stedet for å slenge dem inn i en sparekonto hvor rentene er deprimerende lave, men du vet ikke helt hvor du skal begynne. Ikke bekymre deg, her presenterer vi et par gylne regler som du kan følge for å investere pengene dine på en smart og ansvarlig måte.

Vær klar over den økonomiske situasjonen din

Dette kan virke åpenbart, men det aller viktigste du må vurdere før du plasserer pengene dine i en investering, er den sanne tilstanden til den økonomiske situasjonen din. Ta med i betraktning eventuell gjeld du har, eller dyrt forbruk som du må dekke på kort eller mellomlang sikt.

En god regel å følge er å aldri investere penger du faktisk trenger, enten det gjelder for tilbakebetaling av gjeld, for å kjøpe en dyr vare, betale husleie eller andre generelle levekostnader. Investeringer bør ikke sees på som en rask løsning på økonomiske problemer, så vær sikker på at du er komfortabel med den personlige økonomiske situasjonen din før du investerer i noe.

Kjenn markedene dine

Like viktig som det å forstå den økonomiske situasjonen din, er det å kjenne markedene som du ønsker å investere i. Gjennomfør grundig forskning før du i det hele tatt tenker på å investere pengene dine noe sted. Finn ut det grunnleggende innen CFD trading og indekser som FTSE 100, og frisk opp den generelle forståelsen din av aksjemarkedet.

Hvis du investerer i ett bestemt marked, sikre at du er klar over hvordan det markedet generelt sett presterer i løpet av et finansår, og hvorvidt det finnes noen faktorer som kan gjør dette til en klok eller uklok investering. Aldri invester bare fordi du vil investere – sørg alltid for at det venter deg en potensiell avkastning som er verdt tiden din.

Spre investeringene dine

Dette kan avhenge av mengden penger som du er komfortabel med å investere, men generelt sett er det en god idé å spre pengene dine rundt i form av ulike aksjer eller markeder. Ingen ønsker å plassere alle pengene sine i ett enkelt selskap eller marked, bare for å se at selskapet sliter i lengden og risikerer at du mister størsteparten av de hardt opptjente pengene dine.

Ved å spre innsatsen din, multipliserer du suksessraten din. Husk at hvis du anvender denne metoden, er det viktig at du holder regelmessig øye med investeringene dine slik at du får med deg hvordan de presterer.

Ikke vær redd for å vente på avkastningen

De beste investeringene er de som det er verdt å vente på skal gi deg avkastning. Som vi nevnte tidligere, bør det å investere i aksjer aldri anses som en rask løsning, men snarere som en kalkulert beslutning med et tydelig potensial på lang sikt.

Det kan også være viktig huske på at du ikke må få panikk hvis investeringen din faller litt tilbake. Avhengig av hva du har investert i, øker aksjeprisene som oftest igjen etter en vanskelig periode, så hold igjen panikken hvis du ser at investeringen din lider i øyeblikket. Analyser situasjonen og husk på at langsiktig investering som oftest er den mest belønnende.