Tipsene som får deg til jobbintervju

Det er mange som opplever at det er vanskelig å komme gjennom til jobbintervju, selv med en tilsynelatende god søknad og CV i baklommen. Her kan du lese litt mer om gode tips som får deg til jobbintervju.

Skill deg ut fra mengden

For å komme til jobbintervju, må du skille deg ut fra mengden. Det er som regel en del konkurranse på de fleste stillinger, og derfor er det viktig at du allerede fra første setning i søknaden din, er presis og får formidlet hvorfor de skal velge nettopp deg.

Man kan skille seg ut fra mengden gjennom gode skriveegenskaper, ved å fokusere på erfaringer og kompetanse som gjør deg til en særegen kandidat, og ikke minst ved å fokusere på og skarpt formidle hvordan disse kan brukes direkte i stillingen du søker.

Når du skiller deg ut fra mengden og blir lagt merke til, så er sannsynligheten større for at du er en kandidat som utmerker seg, og dermed blir kalt inn til intervju. Mange nordmenn har problemer med å selge seg selv og se sine egne styrker, men det er faktisk bedre å skryte litt enn å utelate noe viktig. Er det en oppgave du har løst på en spesielt god måte i et tidligere arbeidsforhold, som du er stolt av? Fortell om det, og fortell samtidig hvordan du mener denne erfaringen kan være nyttig i stillingen du søker.

Ikke send samme søknad til alle

Det kan være fristende å lage en søknad der du bare kan bytte ut noen ord, og så sende den ut til flere bedrifter, men det er ikke noe som anbefales. Å legge seg på en overordnet søknadsstil er selvfølgelig helt fint, men det er viktig at du målretter innholdet i søknaden til den spesifikke bedriften du søker hos.

Når bedriften du søker hos får en følelse av at du forstår dem og hva de står for, og du kan skrive deg inn i stillingen, så er sjansen større for at du blir invitert til samtale eller jobbintervju.

Husk å ta gode pauser

Det er veldig intenst å jobbe med søknader og å søke jobb generelt, og derfor er det lurt å huske på at man skal ta gode pauser innimellom. Da kan det være deilig å gjøre noe helt annet enn det man holder på med, og noe som får tankene over på noe annet. Spill er en populær aktivitet når man skal slappe godt av og koble av hjernen fra en oppgave som krever mye fokus. Cashback gjør det enda morsommere å spille og holde gode pauser fra jobbsøkingen. Spill er nemlig god underholdning.

Det er et godt tegn å bli invitert til jobbintervju når man har søkt en stilling. Det betyr nemlig at man er kvalifisert for den stillingen du søker. Når du har kommet til jobbintervju, er det veldig viktig å lese deg godt opp på eventuelle fallgruver. Sett deg godt inn i bedriften du skal til jobbintervju på, og gjør god research på hva man skal og ikke skal gjøre på jobbintervju.