Hvordan tilbringer man første møte etter dating på Internett?

Du har møtt en mann eller en jente på en datingside eller sosiale nettverk, og den tid som dere to bruker på online dating viser veltalende at dere virkelig liker hverandre. Og derfor er det første møtet i virkeligheten rett rundt hjørnet. Den første datoen er en veldig viktig etappe, fordi dette møtet sannsynligvis vil vise om forholdet deres har framtid eller den første datoen vil være den siste. Og bare en svært ufølsom person vil ikke stille følgende spørsmål – hvordan skal man oppføre seg? Hvordan kan man gjøre et godt inntrykk på nye bekjent? Hva bør man vente og hvordan bør man forberede seg til møtet?

Ikke vent for mye

Du bør ikke male fantastiske bilde i din innbilning, og vente at alt skal gå perfekt. Enda om du skal møte kandidater fra private medlemskapet – og det gjelder private medlemskapet man kan stole på fordi man på forhånd vet at personen oppfyller forventningene. Hvem trenger denne trykkende spenningen, konstant forventning og underbevisst frykt for noe pinlig øyeblikk eller spøk? Ikke prøv å unngå det – bare slapp av og la alt gå sin gang. Ikke kom på en date med et portrett av den ideelle kjæresten i hodet ditt. Bare godta personen som han/hun er, og prøv å bli kjent med ham/henne bedre denne gangen. Og gi din nye kjenning muligheten til å gjøre det samme.

En kafé er bedre enn en restaurant

Atmosfæren skal være rolig, avslappet. Ikke tør å gå til en dyr restaurant – det første møtet med stearinlys og dyre retter i en offisiøs atmosfære er en virkelig dårlig ide. Kafé eller en rolig spasertur i en park er ganske passende og vil skape en avslappet stemning for en uformell samtale. Ikke gå på kino – der kan du verken snakke eller ta i øyesyn din nye venn i hallenes mørke. Prøv å unngå steder hvor det er for mye støy. Barer og puber er heller ikke det beste alternativet – alkohol vil uunngåelig blomstre alt med alle andre farger, og det første inntrykket risikerer seg å være feil.

Det kan også være en god ide å velge et sted hvor oppmerksomheten deres vil bli rettet mot noe tredje – å ri på hester, gå til en fornøyelsespark eller til en utstilling som er interessant for begge.

La veien å redde deg med flukt åpen

Det er nødvendig å være forberedt på forhånd for at alt kan gå helt feil. Dette er ikke en katastrofe. Bare hold «Planen B» for alle tilfelles skyld, for ikke å kaste bort hele kvelden og ikke gi falske forhåpninger til personen, hvis du fra første minutt allerede ønsker å løpe vekk fra ham/henne. Og ikke bekymre deg for hva han / hun vil tenke – hvis du likevel ikke skal fortsette å omgås.

Hvis alt går bra og det ikke er behov for ”Planen B”, så …

Ikke skynd deg med å trekke konklusjoner

Du vil bli flau. Og din nye venn også. Dette er absolutt ikke verdt å bekymre seg for. Glem alt du så i romantiske komedier og melodramaer. Og gi dere begge tid. Folk trenger denne tiden for å bli vant til hverandre, ta kontakt, føle seg trygge. La alt gå sitt gang.

Og viktigst av alt – kke gjør på den første datoen noe du ikke gjør i hverdagen.