Ledige stillinger hos headhuntere
Mange tror at headhuntere og hodejegere kun rekrutterer til direktørstillinger og toppjobber. Det er ikke sant. Mange hodejegere og headhuntere driver med rekruttering i helsesektoren, reklamebransjen og innen salg som telefonsalg og bedriftssalg.
Det er med andre ord ingen grunn til å snu i døra når du ser ord som «rekrutteringsselskap» eller «search and select». I tillegg til å finne kandidater til ledige stillinger høyt i bedriften eller til og med toppjobber driver også en hodejeger eller headhunter med å skaffe kandidater til ledige stillinger som mellomledere og vanlige jobber med administrativt eller resultatorientert preg.
Dette kan være engasjement som selger, salgssjef, avdelingsdirektør, teamleder eller som konsulent for omstilling, vikarjobb, midlertidig arbeid etc. Det er med andre ord mange gode grunner til at du burde registrere din CV hos også alle hodejegere og headhuntere.
Hvordan finne ledige stillinger hos headhuntere og hodejegere
Rekrutteringsselskap med headhuntere og hodejegere som driver med såkalt «search and selection» annonserer stort sett på egne nettsider i tillegg til å annonsere ledige stillinger i landsdekkende presse eller fagblader.
Poenget er likevel å søke hos alle hodejegrne da de kan bruke jobbsøknaden din senere, du må uansett søke på jobben en gang til. Har du din CV hos alle headhuntere kan det godt hende du blir plukket til shortlist eller jobbintervju før den ledige stillingen annonseres.
En oversikt over noen headhuntere med ledige stillinger finner du i vår oversikt over linker på internett her og du kan også se: finnstilling.com eller Finnstillinger.com.
Hvordan få ledige jobber hos hodejegere og headhuntere
En hodejeger eller headhunter ønsker å tilby sin kunde eller klient de beste kandidatene. Har du overbevist en hodejeger har du samtidig fått sjansen hos mange arbeidsgivere. Er du på headhunterens «longlist» er veien kort videre.
For å komme på hodejegernes «shortlist» må du være presentabel sett fra headhunterens ståsted. Førsteinntrykk, støken jobbsøknad og plettfri CV er et «must».
I tillegg må du virke avslappet eller avbalansert under jobbintervjuet. Og du bør være ærlig på eventuelle personlighetstester.
Forestill deg i rekruttererens eller oppdragsgivers stilling. Hva tenker de på? Hva ville du være på jakt etter om du var dem? Hvem ville du ikke ansatt?
Sett deg bedre inn i disse temaene og du vil være bedre rustet for å sende en bra jobbsøknad samt forbedrede deg til jobbintervju spørsmål og personlighetstester.
Tips: sjekk hodejegernes egne nettsider
Et firma som driver som headhunter eller hodejeger har vanligvis ikke veldig mange kunder. Enkelte rekrutteringsselskap, hodejegere eller headhuntere har kun en håndfull klienter eller betjener spesielle bransjer eller jobbsjikt.
Om rekrutteringsselskapets kunde eller klient er ukjent, vil det lønne seg å finne ut om hvilke kunder hodejegerne har fra før, se derfor på deres stillingsannonser. Sjansene er gode for at kunden med den ledige stillingen er blandt rekrutteringsbyråets tidligere kunder eller oppdragsgivere eller er i samme bransje som andre oppdrag.
Research den personen som skal intervjue deg og hodejegerens klient eller kunde. Her må du altså gjøre dobbel research så sett av tid til ekstra forberedelser.