Bli mer synlig på nettet og finn stillinger

Det er få som har skjønt at synlighet og det å finne stillinger faktisk er noe som henger sammen online. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan bruke synlighet på nettet til din fordel, og hvordan du kan oppnå mer synlighet online. Det kan nemlig hjelpe deg med å finne stillinger.

Tilstedeværelse på sosiale medier

Det er faktisk viktigere enn mange tror å ha en god tilstedeværelse på sosiale medier når man skal finne stillinger online. Det kan faktisk lønne seg å ha en aktiv profil på Instagram, LinkedIn og Facebook, spesielt hvis dette er en del av jobben du søker. Det kan nemlig vise at du er flink til å formidle og kommunisere med et bredt spekter av mennesker, og det kan også vise at du kan bygge opp en følgerbase og synlighet som kanskje kan komme bedriften du søker hos til gode.

Hvis du klarer å bli synlig nok på det riktige grunnlag på sosiale medier, så er det faktisk også mulig at potensielle arbeidsgivere kontakter deg – og ikke omvendt. Det er vel en drømmesituasjon for de fleste som er på jakt etter en ny stilling. Gjør det lett å kontakte deg, og la det være synlig hva du står for på nettet, så man kan bli bedre kjent med deg.

Lag din egen hjemmeside

Når du har lagt ned litt tid og krefter på å bygge opp et navn på sosiale medier, så er det faktisk heller ikke så dumt å ha en helt vanlig hjemmeside som nettklikk.no. Du skal bare registrere et domene, det kan være alt fra katt.no til edicra.no, alt etter hva du driver med – og så er det bare å gå i gang med å lage innhold som representerer ditt profesjonelle jeg på beste mulige måte. Der sosiale medier på mange måter er litt mer personlige og løsslupne når det kommer til innhold i mange tilfeller, så kan hjemmesiden din være en profesjonell plattform der du legger opp ting som utelukkende beviser din faglighet og kompetanse. Hvis du får noe publisert eller det skjer noe annet karriererelatert, sørg for å skryte litt – det er faktisk lov. Det kan føre til at potensielle arbeidsgivere eller hodejegere legger merke til deg.

Skriv artikler om ditt fagfelt

Har du noe du er ekspert på som du kan dele med andre? Så kan det faktisk lønne seg å bruke litt tid på å skrive artikler om ditt fagfelt, så du kan lære bort noe – men også bli mer synlig. Det kan også bidra til å stadfeste din, kanskje særegne, kompetanse innenfor ditt felt, og det kan komme godt med hvis du er på jakt etter en ny stilling.

Synlighet er positivt, men sørg for å bli synlig av de riktige årsakene, og fokuser gjerne den måten du gjerne vil være synlig mot de stillingene du ønsker. Så er du på god vei til å komme nærmere din drømmejobb – kanskje er det til og med de som kontakter deg? Det kan uansett lønne seg å være både synlig og oppsøkende, når du er på jakt, så du gir deg selv de beste vilkårene for å lykkes.