CV mal og CV oppsett

CV oppsett og maler.

Tips for CV oppsett.

Hvordan skrive og lage en CV med CV oppsett? Curriculum vitae (CV) er latinsk og betyr livsløp eller levnetsløp og er dessuten det viktigste vedlegget til jobbsøknadene dine. Nesten alle legger ved en CV når de skriver en jobbsøknad, noen leverer ingen søknad men kun selve CVen til firmaer og rekrutteringstjenester. Da kan du bli kontaktet når noen har interesse eller behov for noen med din bakgrunn og/eller kvalifikasjoner du har skrevet i din CV.

En CV skal uansett være en en kortfattet beskrivelse eller oppsummering av hva du har gjort hittil i livet og som er av interesse for potensielle arbeidsgivere.

De fleste bruker èn enkelt og generell CV mal. De bruker altså denne CV-malen (med eventuelle oppdateringer) hver gang de skal søke en stilling. Du kan imidlertid også skrive en spesiallaget CV for en enkelt stilling eller en spesiell bransje – eller bruke flere CV maler.

Curriculum Vitae oppsett, CV maler og CV skjema

Overskrift: bruk en overskrift på alle sidene og velg helst Curriculum Vitae, CV eller Oversikt over utdanning og praksis. Her kan du også legge inn navnet ditt.

Personalia og kontaktinfo: adresse og kontaktinformasjon legges ofte inn sammen med fødselsdato og sivilstand rett under overskriften og navnet ditt. Bruk en seriøs epostadresse her og helst ditt mobilnummer. Sjekk også om mobilsvareren din er ok.

Utdanning: settes vanligvis opp etter dato med den siste utdanningen først. Det er viktig at du setter opp oversikten med oversikt over Utdanning: Lærested: Tidsrom:.

Praksis: legges inn etter dato med den siste arbeidsplassen først. Bruk helst Arbeidsgiver: Stilling: Tidsrom:.

Kurs: bør legges også inn etter dato, det siste kurset først. Det er viktig at du setter opp oversikten i din CV med oversikt over Kursarrangør: Kurs: Varighet:.

Tillitsverv: skriv i din CV alt av ting du har blitt valgt til opp gjennom livet.

Sertifikater: her fyller du ut med relevante sertifikat, f.eks. datakort og symaskinsertifikat.

Språk: skriv inn alle språk du behersker enten muntlig eller skriftlig i din CV mal.

Fritidsinteresser: skriv inn reelle interesser og relevant informasjon her på ditt CV oppsett.

Referanser: bruk ferske referanser i dine CV maler og sjekk med referansen(e) før du bruker vedkommende. Få med deg Navn: Telefon: Mail:.

CV tips: CV mal og CV oppsett

Ditt CV oppsett er viktig. Du må skrive din CV på standard A4 i hvitt papir i vanlig font (f.eks. Times eller Arial/Helvetica). Du kan også bruke tematisk oversikt istedenfor kronologisk i ditt CV oppsett. En smart ting å gjøre er å liste opp dine nøkkelkvalifikasjoner rett etter personalia på din CV mal.

Et annet bra tips er å skrive store bokstaver i CVen, f.eks. er «NæringsAkademiet» hakket bedre enn «Næringsakademiet». Bruk de beste benevnelsene på skoler og kursarrangører når du skal lage og skrive din egen CV uten at de er feilaktige.

Har du fått med deg alt på din CV? Behersker ikke du f.eks. svensk muntlig? Er du kasserer i borettslaget? Få med deg ALT som er relevant på din CV! Hold deg også evt. til en CV mal.

Bilde og oppsett på en CV kan være vesentlig. Det er lettere å huske en jobbsøker man har sett bilde av. Et annet moment er utfylling av HELE sidene i din CV, fyll derfor opp med større mellomrom, linjeskift eller større font (hold deg mellom 9 og 13 punkts skriftstørrelse).

Gjør research på den som skal behandle søknaden din. Her skader det ikke å ha de samme fritidsinteressene om det stemmer, lag en personlig CV. Da gjenstår det bare å registrere din CV i en CV base eller flere CV baser hos vikarbyråer, bemanningsselskap, og hodejegere. Du kan registrere din CV enten via en CV mal, elektronisk (database) eller et CV skjema. I enkelte tilfeller kan det også være smart å la profesjonelle som CVGuru.no lage din CV.

CV oppsett og CV mal for EU CV

EU har utviklet en standardisert oppsett eller mal for CV (Europass). Denne CV malen eller kan også være et utgangspunkt for en norsk CV. Her har du linken til EU-CVen på 13 språk.