Arbeid som passer fritiden

mat jobb

Mat er viktig når man jobber – også hjemmefra.

Sponsoreret

Er du på jakt etter jobb? Stopp litt opp, og prøv å finne en jobb du kan leve litt bedre med.

Penger er ikke alt, selv om det kan virke sånn. For i tillegg til penger er også tid en ikke-fornybar ressurs. De fleste tenker vel på jobben sin som noe som skal bringe mening til livet.

Og det finnes selvsagt utallige eksempler på mennesker som liker å gjøre karriere innenfor en spesiell profesjon.

Det kan dreie som om akademia, næringslivet, jus, medisin, eller andre slike jobber. De som velger denne typen jobber har gjerne sterke forestillinger om akkurat hvordan de skal legge opp karrieren for å komme seg dit en vil.

Pengeflyt
Andre er egentlig mer buddhistiske i sin tilnærmelse til livet, og fokusere kanskje mer på bare «å være». Og det er mye godt å hente også fra denne filosofien. For er det sikkert at alle jobber vil gi deg den lykken du søker? Og hva er lykke, egentlig?

Dersom du er interessert i å ta fatt i noe håndfast og konkret kan du jo ta utgangspunkt i penger. For det er ingen tvil om at en stadig og god flyt av penger vil kunne hjelpe deg med å realisere deg selv og livet ditt best mulig.

Tjene mer penger
Derfor kan du tenke på jobben din som noe mindre enn en metafysisk kilde til mening, og heller mer som en praktisk kilde av penger. Men velg en jobb du kan vokse i – ikke en jobb du setter deg fast i. Om du velger en jobb som er tilknyttet nettet, for eksempel, kan du jo jobbe fra hvor som helst i verden.

Skap et fint hjem rundt deg, og sats på en jobb du kan utføre hjemmefra – uansett hvor dette måtte være i verden. Det sparer du mye tid og penger på, og det du sparer kan du bruke til ting til deg selv samt reiser.

Puss opp hjemmet
Pass godt på hjemmet ditt, og kjøp ting som gjør at du blir enda gladere og lykkeligere av å oppholde deg der. Lamper og lys er viktige kilder til inspirasjon, se mer på www.lampemesteren.no. Og det er egentlig utrolig hvordan du, med enkle grep, kan gjøre huset eller hjemmet ditt om til en lykke-maskin som fyller på kreftene dine jevnlig.

Tenk litt på hva du liker å gjøre og finn gjerne noen hobbyer. Mange liker å lage mat, og investerer stort i kjøkken. Men det trenger du selvsagt ikke gjøre selv, spesielt ikke i dag når det finnes så mange, gode takeaway muligheter – se mer her. Pizza og andre matretter kan bestilles, og leveres hjem til deg, slik at du kan gjøre noe annet enn å lage mat.

Hjemmet ditt kan bli både arbeidssted og fritidssone – kanskje det beste yrkesvalget du gjør?