Snu jobbstress til jobbsuksess

vibeke c hammer

Vibeke C: Hammer i Ansvarlig Helse.

Tidsklemma er noe vi alle kjenner til, men også epost og smarttelefoner kan føre til at man er stressa når man egentlig burde slappe av. Mange arbeidsgivere nærmest forventer at man tar med seg jobben hjem. Men man risikerer at folk kan bli utbrendt slik at både arbeidsgiver og arbeidstaker taper.

Problemet er at mange arbeidsgivere forventer at man skal arbeide selv om arbeidstiden er over. Og det er vanskelig for mange arbeidstakere å si nei.

En av de som har kjent på dette ekstra stresset er webdesigneren David Jensen i Oslo. David jobber foran en datamaskin til daglig, men sjekker og svarer på epost med sin iPhone, også utenfor vanlig arbeidstid.

– Jeg kjente etterhvert at jeg ble mer sliten enn jeg burde være. Jeg klarte ikke lade opp batteriene før en ny arbeidsuke startet. Arbeidet ble slitsomt og livet mitt føltes mørkt, fastslår David.

Men så endret alt seg. David Jensen skulle lage ny nettside for Vibeke C. Hammer i Ansvarlig Helse. Mens han designet nettsiden leste han om kursene innen mestring i arbeidslivet og bestemte seg for selv å prøve et kurs.

– Jeg er overrasket over at jeg ikke trengte dele personlige ting og hvor mye bedre livet fungerte etterpå. Jeg fikk mentale arbeidsverktøy fra kurset og jeg bruker dem hver dag, sier David.

– Kurset er et tre dagers kurs som gir deg mentale triks for å gjøre en varig endring der du ønsker det. Kurset hjelper deg å takle stress, men bedre mental instilling bør ikke bære en unnskyldning for at arbeidsgivere skal utnytte arbeidstakere, sier Vibeke C. Hammer.