Tips til jobbsøkere

Er du på jakt etter ny jobb? I disse tider er det mange som har opplevd permitteringer som følge av verdenssituasjonen, og derfor er det ekstra mange som er på jakt etter nye stillinger. Som følge av pandemien ligger det mindre utlysninger ute enn vanlig, og det er stor konkurranse om de ledige stillingene. Dette kan føles både tungt og deprimerende.

Det er viktig å ta pauser i jobbjakten. Dersom du kun sitter å skrive søknader og CV-er hele dagen, blir hjernen sliten og det blir vanskelig å konsentrere seg. Hvorfor ikke ta en pause med en god film eller et spennende spill? E-sport har tatt over oddsseksjonene verden over, og du kan lære mer om dette på eSports-Betting.io samt få en innføring i lag og turneringer.

Fordelen med tipping og online sportsbetting, er at du også sitter igjen med sjansen til å stikke av med ekstra lommepenger. Dette kommer godt med dersom du er permittert og gjerne ikke får like mye lønn fra NAV, som du fikk da du var i full stilling. Det er viktig å ta avbrekk fra jobbsøkingen og ta vare på seg selv.

Når du skal finne ledige stillinger, gjelder det å tenke utenfor boksen. Du bør selvfølgelig følge med på de vanlige stilling-sidene, men søk også gjerne etter konkrete stillinger i søkemotorer. Da vil du se at finnes mange unike jobbsøking-sider, som gjerne har stillinger tilgjengelig du ikke vil finne på de vanlige sidene.

Tjen penger under permittering

For permitterte eller arbeidsledige, kan det fort bli trangt i budsjettet. Det er vanskelig å oppleve en redusert lønn, særlig om du har eksisterende lån og budsjetter å forholde deg til. Når du tar opp et lån får du en betalingsplan som tar stilling til din daværende lønn. Dersom lønnen blir redusert kan dette skape store problemer for nedbetalingsplanen.

Kontakt banken eller långiveren din dersom du opplever dette, de kan hjelpe deg med å finne alternative løsninger til lønnen din er på plass igjen. Men det finnes også alternative måter du kan tjene penger på. Skulle du ha behov for ekstra penger, kan du alltid bruke lånekalkulator.info for å finne ut hvor mye du kan låne.

Et forbrukslån egner seg godt til uforutsette utgifter som en ødelagt vaskemaskin eller en bilregning. Men sørg for at du har god nok økonomi til å klare å betale tilbake lånet i rimelig tid. Forbrukslån er kortsiktige og kan komme godt med, men de kan også fort bli dyre dersom du ikke betaler tilbake i tide.

På nett kan du finne mange småjobber og alternative metoder for å tjene penger. Har du for eksempel hørt om betalte spørreundersøkelser? Dette er undersøkelser skapt at bedrifter som ønsker å få en innsikt i hva forbrukere mener om deres tjenester og produkter. Disse undersøkelsen får du betalt for, samtidig som du hjelper bedriften med dine meninger.

Oppsummering

Husk å ta pauser under jobbsøkingen og se etter alternative måter å finne stillinger på. Bruk kontaktnettet ditt og søk deg rundt på nett etter andre stillingsider. Dersom du har behov for ekstra midler, finnes det måter å tjene penger på online. Lykke til med jobbsøkingen!