Slik starter du din egen bedrift

Sponsoreret
Mange der ute arbeider i jobber som de er overkvalifiserte for. Enten det er en masterstudent som har kassajobb, eller en tidligere daglig leder som nå har 3 sjefer, så går det historier om og om igjen om folk som er i folk. På toppen av dette har vi selvfølgelig folk som rett og slett ikke får seg jobb. Selv om arbeidsmarkedet ser positivt ut fra utsiden, så er det mye negativt som kan dras frem om tilstandene der ute. Det finnes dog gode løsninger for deg som står midt oppi dette.

Spesielt om du er overkvalifisert, men kanskje også dersom bare er en meget motivert arbeidsledig person, så kan det å starte din egen bedrift være løsningen. Dette er mye tøft arbeid, men det kan også lønne seg kraftig. Dessuten, dersom du i det minste klarer å tjene opp en anstendig og levelig lønn, så lever du en drøm som mange som deg har. Da slipper du å kjede deg til døden i jobben du er overkvalifisert for, eller å gå hjemme. Men hvor starter du egentlig denne reisen?

 

Gründerlivet er en lang rekke investeringer

Er det en ting en må ha klart for seg, så er det at gründerlivet er en lang og tøff reise. Den innebærer mye hard jobbing, men også en god del finansielt stress. Det vil si, en skal ikke bare regne med at det ikke blir mange investeringer. Først og fremst er det en god ide å investere i det aller viktigste verktøyet, som for eksempel en god PC dersom en driver internettbedrift. Kompetanse kan også være en viktig tidlig investering.

Så sant en er utenfor den tidlige startsumpa, så er det viktig at en holder trykket oppe og ikke minst holder sine ansatte fornøyde. Det er tross alt disse som driver din bedrift videre. Så enten det handler om å anskaffe nye verktøy, garderobeskap i stål, nye medarbeidere, eller hva det måtte være for å holde trivselen oppe, så er ikke dette til å komme seg unna.

 

Viktigst av alt – invester i deg selv!

Når pengene flyr både inn og ut av bedriften, og en går fra gründer til simpelthen bedriftsleder eller eier, så er det fort gjort å glemme det viktigste i det hele. Enten du startet gründerlivet for å unngå en jobb du var overkvalifisert for, eller simpelthen det arbeidsledige livet, så handlet dette om deg selv og din utvikling. Derfor er det viktig å sette dette i sentrum når du starter din reise mot livet der du skaper din helt egen jobb.

Det viktigste av alt i en gründers reise er å investere i seg selv. Enten det er simpelthen jobbkurs eller studier, eller rett og slett bare en ferie, så er det viktig å tenke på seg selv fremfor alt det finansielle hele veien. Med dette i minnet, så vil din reise nok kunne bli noe enklere. Hvorfor lete febrilsk etter jobber du ikke vil ha, når du mest sannsynlig kan skape din helt egen bedrift med din kompetanse?