CV og søknad hjelp

cv hjelp

En bra søknad og CV kan gi deg jobben.

Mange er usikre på hvordan skrive en søknad eller hvordan sette opp en CV korrekt. Det er tross alt noe de færreste av oss gjør så ofte at vi blir vant til det.

Når du først har en god jobb du trives i, er det ikke noe du trenger å gjøre hver dag. Dessuten kan du da ofte hoppe fra én jobb til en annen uten engang å bli spurt om å skrive en formell jobbsøknad eller levere en god CV.

Om du blir forfremmet fra en stilling til en annen, eller du blir rekruttert av en kunde eller konkurrent, er det ikke uvanlig om man hopper over formalitetene.

En dag trenger du hjelp med jobbsøknaden
Men plutselig en dag blir du nedskåret, eller du har endelig fått nok av sjefen en gang for alle, eller det åpner seg en mulighet for å forfølge barndomsdrømmen om å bli sjefsdyrepasser i en dyrehage.

Du kjenner brått at mye av fremtiden din henger på dine evner til å skrive en overbevisende jobbsøknad og en CV som får vist frem hvilken Dr. Dyregod du egentlig er.

Om ikke CV-design og søknadsskriving er dine sterkeste sider er det klart du må kunne få hjelp til å søke jobb. Du kan være den beste dyrepasser i verden, som snurrer løver rundt lillefingeren og snakker flytende sjimpanse, og det har overhodet ingen sammenheng med hvor god du er til å presentere deg på papiret.

Men om søknaden din ikke viser hva du er god for, vil den raskt sendes til bunn av søknadsbunken, uten at noen oppdager hvilken ressurs de går glipp av.

Hvor mye hjelp skal du ta i mot?
Hvor mye jobbsøkerhjelp du bør ta i mot er avhengig av hva slags jobb du søker.

Hvis du søker jobb som tekstforfatter eller journalist er det klart du ikke bør få noen andre til å skrive søknaden for deg. Det er likevel ikke noe problem å ta utgangspunkt i den beste søknadsmalen du kan finne på Google; få hjelp av en designer til å sette opp CV-en, eller å få noen til å lese korrektur og foreslå forbedringer.

Det er heller ikke alle jobber det er viktig å være en ekspert på kommunikasjon og presentasjon. I visse stillinger kan det være vel så viktig å vise at man kjenner sine begrensninger og vet hvordan man skal overkomme dem, eller at man kan delegere bort arbeid til andre.

Hvor skal du få hjelp med jobbsøknaden?
Så hvor og hvordan kan du få hjelp til å skrive en god søknad og sette opp en CV som får deg inn på intervju?

  • Spør venner og bekjente, men helst dem som har relevant erfaring med å skrive og ansette. Det er mange som gjerne vil gi deg råd uten at de nødvendigvis vet nok til å gi de beste råd.
  • Google er en god ressurs, men husk at “alle” følger rådene du finner på toppen av første side. Følg de rådene, men søk gjerne også ut litt mer uvanlige råd om hvordan søke jobb.
  • CVDesigns.no er et selskap som tilbyr hjelp med alt fra korrektur og rådgivning, via CV-design til søknadsskriving. De har rådgivere med bakgrunn fra HR og rekruttering, samt design og kommunikasjon. De har også en blogg med mange gode råd, samt gode, gratis CV-maler du kan laste ned.

Synes du det er vanskelig å skrive en god jobbsøknad, så få for all del hjelp. Bare bruk dømmekraften din til å avgjøre hvilken type hjelp, og hvor mye.