Slik blir du en digital nomade

Vi har vel alle tenkt hvor deilig det hadde vært å reise rundt i verden, ligge på stranda, jobbe et par timer på laptopen, for så å kaste seg ut i havet. Selv om det kanskje ikke er akkurat slik de fleste digitale nomader lever, er bare det å ha friheten til å reise når som helst appellerende. Men hva skal egentlig til for å bli en digital nomade?

Det positive

Som en digital nomade kan du jobbe med noe du er interessert i og liker. Uansett om det er innen markedsføring, koding, sport, online coaching eller om spilleautomater er din store lidenskap, er det å kunne jobbe med noe du liker alltid positivt. Selv om du kanskje ikke tjener like mye på det som du kunne gjort på en annen jobb i Norge, betyr ikke det at du ikke kan leve like bra. Ved å reise og jobbe i for eksempel Sørøst-Asia har du mulighet til å leve like godt som før selv om du tjener litt mindre. En inntekt på så lite som 10 000 kroner i måneden gi deg mye mange steder.

Du kan reise og utforske verden. Ved å være en digitale nomade trenger du ikke å forbli på et sted. Hele poenget er å oppleve mange nye steder samtidig som du jobber. Etter et par måneder i Vietnam kan kanskje Bali friste? Eller hvorfor ikke Thailand?

Selv om det høres fantastisk ut å reise rundt i verden for alltid har alt en slutt. Mange storkoser seg som en digital nomade i alt fra 6 måneder til 10 år. Likevel ender de aller fleste med å slå seg til ro. Dersom å reise er den eneste grunnen til at du ønsker å bli en digital nomade kan det hende et år med backpacking er en bedre løsning.

Det kan være utfordrende å tjene hele sin inntekt på nettet. For noen kan det også være stressende. Husk at du er nødt til å bygge en god grunnmur før du reiser. Uansett vil det å bygge opp en solid inntekt på nettet gjøre slik at du har frihet til å bo hvor du vil, og reise når du måtte ønske.

3 tips for å bli en digital nomade

Få erfaring og knytt kontakter på deltid

Erfaring og kontakter er ekstremt viktig om du planlegger å jobbe frilans. Du bør ha flere tidligere jobber å vise til, samt nok av kontakter slik at du ikke går noen måneder med for lav inntekt. Det kan være lurt å ha fokus på et spesifikt marked og bli en ekspert på feltet ditt. Et eksempel på det kan være innen casino. Det er nok av spillselskaper som ønsker å samarbeide med frilansere mot det norske markedet.

Både erfaring og kontakter tar tid å bygge opp. Derfor er det smart å starte på deltid ved siden av jobben du har fra før. Bruk en time eller to noen dager i uka etter jobb på dette. Det vil lønne seg.

Få en jobb der du kan jobbe utenlands

Det finnes flere og flere jobber der du ikke nødvendigvis er nødt til å jobbe samme sted som resten av de ansatte. Eller i samme land for den saks skyld. Med store fremskritt både når det kommer til telefoni og internettilgang er det lettere enn noen gang å samarbeide på tvers av landegrenser. Kanskje du allerede er i en jobb der det kan være mulig?

Start din eget firma

Å starte ditt eget firma trenger ikke å være så avansert. Det er ikke nødt til å være et selskap med mange ansatte, men kan være så enkelt som å starte en blogg. Alternativt er det også muligheter å jobbe innen dropshipping og affiliate marketing uten å være avhengig av å koordinere mange kunder og ansatte.