Starte bedrift og etablere firma

Firmaetablering

Etablere firma?

Skal du starte firma og etablere en bedrift for å skape din egen eller kanskje andres arbeidsplasser ved å etablere et firma eller starte en bedrift er det mange fallgruber. Her finner du mange gode tips om hvordan du best kan starte bedrift og etablere firma.

Få med deg alle de nyttige rådene om etablering, markedsføring, økonomi og lansering for en vellykket firmaetablering og bedriftsetablering på denne siden. I tillegg finner du nyttige lenker til nyttige ressurser som du vil trenge når du skal starte bedrift og etablere eget firma.

Idé, markedsplan, økonomi, firmaetablering og lansering

Forretningsidé: bruk tid på å utvikle ditt konsept. Her kan det være smart å diskutere dette med slekt, venner, kolleger og kjente. Ikke vær for redd for å avsløre hva du har tenkt på å gjøre. Du kan få mange gode råd gratis om å starte egen bedrift og etablere eget firma.

Markedsføringsplan: ha en plan og et budsjett med dine reklameaktiviteter. Det er veldig lett å kjøpe for mye reklame under en firmaetablering eller bedriftsetablering.

Økonomi: lag realistiske budsjetter og ta kontakt med et regnskapsbyrå og evt. revisor. Ikke sats på å føre regnskapet selv. Konsentrer deg om å tjene penger istedenfor å telle penger.

Bedriftslansering: når du skal igang med en firmaetablering eller bedriftsetablering er det mye du må tenke på. Det er med andre ord lett å gjøre feil når du etablerer egen bedrift. Bruk heller litt bedre tid på å starte ditt firma for å unngå feil under bedriftsetableringen.

Hvordan starte bedrift, etablere firma og lykkes

Før du begynner med selve firmaetableringen eller bedriftsetableringen bør du tenke på hvilke forutsetninger du har for å få suksess. Start med noe du har peiling på eller er lidenskapelig interessert i, ikke begynn med noe helt nytt du ikke har noen forkunnskaper om. For mer informasjon om dette se f.eks. Ability Into Cash.

Det kan være et godt valg å ta et online kurs eller videreutdanning eller etterutdanning for å komplettere din kunnskap innen det du har tenkt å drive med etter din firmaetablering og bedriftsetablering. Mange firmaetableringer og bedriftsetableringer mislykkes pga. manglende kompetanse.

En smart metode for å starte egen bedrift, starte firma, etablere firma eller etablere en bedrift kan være å prøve seg innen franchise, agenturer og forhandlerskap. Det finnes mange forretningskonsepter som allerede har lykkes og som du kan være en del av.

Du kan f.eks. se BedriftsGuiden.no sin nettside om franchise i Norge, ledige agenturer, forretningsmuligheter og mye annet næringslivet kan tilby – prøv også vår side med relevante linker eller f.eks. Bedriftsbasen for mer informasjon.

Om du er en oppfinner bør du tenke på å patentbeskytte din idé eller ditt konsept for du skal starte bedrift eller starte firma. Ta kontakt med patentkontor for hjelp og informasjon om varemerkebeskyttelse og patentrettigheter på din oppfinnelse, varemerke eller ditt design.

Tips: enkel bedriftsetablering og offentlige støtteordninger

Når du skal starte bedrift og registrere ditt firma i Brønnøysundregisteret bør du tenke på valg av selskapsform. Du kan velge aksjeselskap, delt ansvar, enkeltmansselskap og en rekke andre selskapsformer. Det kan være en idé å spørre Brønnøysundregistrene hva du bør gjøre ved bedriftsetableringer, det kan du gjøre online på Spor-oss.no.

Det er vanligst å starte enkeltmansselskap. Her er det smartest å registrere seg i enhetsregisteret først (gratis) før man registrerer seg i foretaksregisteret. Mer informasjon og blanketter for etablering av firma og firmaregistreringen finner du på Brreg.no.

Når man etablerer et firma vil du trenge en regnskapsfører, et regnskapsbyrå kan hjelpe det meg formelle krav til bedriftsetableringen, budsjett, regnskapsføring, moms og årsregnskap. Finn en regnskapsfører nær du bor på Bedriftsbasen.no.

Det har blitt ganske populært å etablere utenlandske aksjeselskap, såkalte NUF, fordi det er økonomisk og juridisk gunstig. Den vanligste metoden er å etablere et engelsk limited-selskap. Her slipper du å betale aksjekapital og revisor samtidig som du får rettigheter ved sykdom og eventuell arbeidsledighet. Det finnes mange selskaper som tilbyr slike tjenester men her bør du tenke deg godt om før du velger en leverandør, det er nemlig store prisforskjeller.

Når du skal starte egen bedrift, starte firma, etablere firma eller etablere bedrift kan det være smart å søke på offentlige støtteordninger. Nav.no kan hjelpe deg med mange typer støtte. I tillegg kan fylkeskontor og kommuner være behjelpelig når du skal starte bedrift eller starte firma. Vi anbefaler at du i første omgang tar kontakt med Innovasjon Norge. Nettsidene Bedriftshjelp.no, Etablererabc.no og Etablerer.no gir i tillegg god informasjon og hjelp med bedriftsetableringer. Om alt dette blir for komplisert kan det være smart å bruke et firma for å hjelpe deg: Firmahjelp.no har også en egen nettside med tips om å starte firma.

For gode ideer og mange nyttige tips om det å starte firma og etablere bedrift se også f.eks. nettsiden Tjen penger online som forklarer flere fremgangsmåter for å starte bedrift og tjene penger.

Mer informasjon om å starte firma og bedriftsetablering

Om du ikke lykkes eller ønsker å starte firma eller etablere din egen bedrift finnes det mange andre muligheter. Det er mange mange stillingsannonser med ledige stillinger, deltidsjobber, vikarstillinger, sommerjobber og andre former for ledig arbeid. Du kan også arbeide hjemmefra eller tjene penger online.