Slik finner du billigst forbrukslån

forbrukslån

Sammenlign forbrukslån.

Forbrukslån er praktiske enten man er i full jobb eller ikke. Et forbrukslån uten sikkerhet kan du enkelt og raskt søke om på internett og ha tilgjengelig på kontoen din på 2-3 dager. Forbrukslån på dagen eller privatlån er egentlig bare lån uten sikkerhet eller pant. Derfor er det ikke krav på hva du skal bruke lånebeløpet til.

Lånet kan du dermed bruke til oppussing, kjøkken, bad, bil, MC, møbler, tannlege, ferie eller hva du måtte ønske. Mange bruker forbrukslån som et tilskudd når de skal kjøpe bolig siden bankene har krav om 15% egenkapital.

Størrelsen på forbrukslån uten sikkerhet varierer fra mellom 1.000 kroner og opp til 400.000 kroner, nedbetaling skjer i løpet av 1-15 år avhengig av bank og ønsket nedbetalingstid. Merk at det er forskjellig lånerente hos de ulike bankene, bare noen prosent forskjell kan utgjøre flere tusen kroner pr. år.

Alle banker og finansselskap stiller økonomiske krav til deg som lånesøker. Kravene varierer noe, men det finnes krav som går igjen hos de fleste lånegivere. Fast inntekt er som regel et krav når man søker. Ytelser fra NAV og arbeidsledighetstrygd regnes ikke som fast inntekt selv om du får utbetalt penger hver måned. Du må også være norsk statsborger. Mange banker har også som krav at du ikke kan ha betalingsanmerkninger.

4 år etter gjelden er nedbetalt avregistreres betalingsanmerkningen hos kredittopplysningsselskapene. Også ved gjeldsordning avregistreres betalingsanmerkningen etter 4 år. Det er kredittopplysningsselskapene som registrerer en betalingsanmerkning, ikke Namsmannen.

Renten er ofte avhengig av hvilken inntekt du har. Om du har en har høy inntekt, vil du enklere får en lav lånerente. Husk at du vanligvis får lavere rente med en medsøker. Husk også at det lønner å sammenligne ulike forbrukslån før du bestemmer deg. Årsaken er at renten varierer fra bank til bank. Klikk på denne linken for å sammenligne forbrukslån på dagen.

Du kan spare mye penger på å velge rett lånetilbud.

For å slippe unødvendige forsinkelsesgebyr og -renter på forbrukslånet ditt skal låneavdraget alltid betales innen fakturaens forfallsdag. Dersom fakturaen ikke betales på den avtalte datoen, vil du bli belastet med et gebyr og forsinkelsesrenter.

Du kan også nedbetale lånet ditt før tiden for å spare penger. Man kan f.eks. betale inn ekstra en måned eller innbetale hele beløpet på en gang. Da er det ingen ekstra gebyrer i tillegg, kun renten frem til den dagen lånet er innbetalt.