Tips om software i arbeidslivet

windows pc

Behersker du Windows?

Er du arbeidssøkende eller allerede i jobb? Uansett hvilken situasjon du er i, kan det være smart å beherske software som brukes i din bransje, sektor eller nisje. I dagens samfunn er nesten alle stillinger avhengig av at man behersker en datamaskin i en eller annen form. Bare for i det hele tatt å kunne søke på på en ledig stilling trenger du en datamaskin for å finne online stillingsannonser, og du må bruke endel software for å sette opp en CV og sende en jobbsøknad.

Og i nesten alle jobber påkreves det at man har oppdatert kunnskap om data, til og med kasseapparatene er avanserte datamaskiner som bl.a. er koblet sammen med betalingsterminaler. Dagens siviliserte samfunn i vesten er helt avhengig av hardware, software og at det finnes kompetente arbeidstakere som kan betjene datamaskinene.

Derfor er det også viktig å velge rett utdanning når man velger skole eller kurs for å gjøre seg mest mulig aktuell i arbeidslivet. Om du kan mye om et dataprogram som ikke brukes mer, er dette nesten verdiløs kunnskap sett fra arbeidsgiverens side. En arbeidsgiver ønsker å ansette en person som raskest mulig kan utføre de arbeidsoppgavene bedriften krever.

For eksempel er det vanlig at norske bedrifter bruker Windows Pro 7 som operativsystem samt tilhørende og/eller kompatible dataprogrammer til alt fra tekstbehandling, økonomi, personaladministrasjon og så videre.

Microsoft Windows er et operativsystemer fra det amerikanske selskapet Microsoft. Windows kom første gang ut 1981, Windows har utviklet seg fra enkelt operativsystem til å bli en komplett programpakke, og er suveren markedsleder for skrivebordsdatamaskiner med over 90% markedsandel på verdensbasis.

Så om du har vært arbeidssøkende lenge kan det være smart å investere tid i å oppgradere din kunnskap innen de siste dataprogrammene som kan være aktuelle i de ledige stillingene du søker på. En arbeidsgiver vil da lettere kunne ansette deg da bedriften ikke trenger bruke mye tid og ressurser for å få deg til å utføre de arbeidsoppgavene du er ansatt for å utføre.