Lån uansett jobbsituasjon

Jobbsituasjonen vår påvirker ikke nødvendigvis behovet for et lån. Det finnes nemlig mange grunner til at man plutselig trenger et lån. Det kan du lese mer om her.

I litt ekstreme tilfeller kan det være fordi man akkurat er blitt arbeidsledig eller man er i full jobb og leter etter et lån med bedre vilkår enn det man allerede har. Noen trenger kanskje et lån for å klare seg i en måned eller to, mens man får en start-up på beina. Uansett behov, så er det viktig å finne et lån med gode vilkår og ansvarlige lånerammer.

Finn en ansvarlig långiver

Lånevirksomhet på nettet har fått et rykte på seg for å være en ganske useriøs bransje. Det trenger ikke nødvendigvis være tilfellet. Alt som handler om penger på nettet vil naturligvis tiltrekke seg uærlige hensikter, fordi man kan gjemme seg bak både skjermer og koder, uten at det trenger å få konsekvenser. Det utelukker dog ikke at det faktisk også finnes seriøse aktører som er opptatt av å kunne tilby forbrukslån, boliglån og billån online.

Spesielt i forbindelse med boliglån er jobbsituasjon aktuelt, fordi mange opplever at de må være i fast jobb for å få innvilget et lån som gir inngang på det pressede boligmarkedet – spesielt i storbyene. Terskelen oppleves som ganske høy for dette og hvis du i stedet velger å finne en online aktør, er det helt essensielt at dette er en du kan stole på. Det er jo som regel snakk om mange penger og det er ikke hensiktsmessig å bli fanget i en ugunstig låneavtale med skyhøye renter og gebyrer.

I Norge er lånemarkedet skarpt regulert og det er derfor ikke store muligheter for sprell hvis man vil tjene penger på lån på ærlig vis. Det er lett å se hvilke aktører som har uærlige hensikter, fordi det er strenge regler for hvordan man kan markedsføre lån. Du skal derfor se etter aktører som gir tydelige eksempler på spesifikke lån, klart og tydelig formidler reglene for lån og som har vilkår for lån som oppfordrer til at man som låntager er ansvarlig.

Sammenlign flere lån

For å finne en ansvarlig långiver når du skal søke om lån, bør du oppsøke en seriøs sammenligningsside som Loan Scouter, som kun formidler trygge lånesteder og banker. Her kan du sammenligne flere lån og finne det lånet som passer best til dine behov. Selv om mange aktører påstår å kunne gi deg det beste lånet til de beste lånevilkår, så er ikke det nødvendigvis sant. Dette kommer nemlig an på en rekke faktorer og det er de du skal vurdere saklig når du skal sammenligne flere lån.

Eksempel på lån fra Loanscouter: Zmarta – Beløp: 65 000 kr o/5 år. Effektiv rente: 16,6%. Etableringsgebyr: 950 kr. Termingebyr: 45 kr. Totalt: 93 730 kr.

På seriøse sammenligningssider kan man se en oversikt over flere lån med tydelige låneeksempler, så man kan regne seg til om det passer til den slags lån man ønsker. Det er også lett å se om man oppfyller lånestedets vilkår. På den måten kan du få oversikt over hvilke lån som eventuelt passer til dine behov, uansett jobbsituasjon, og finne det lånet som vil være mest gunstig for deg.

Det er alltid en god ide å tenke over om man har råd til å betale tilbake lånet i henhold til låneavtalen. En ansvarlig långiver vil tilrettelegge vilkårene på en måte, at man ikke blir godkjent for et lån man tilsynelatende ikke har råd til, men dette er også en vurdering du bør ta selv når du skal låne penger online.