Jobbe innen transport?

transport

Lyst til å jobbe med transport?

Transport er en ganske stor sektor av samfunnet og består av mye mer enn bare taxi- og lastebilsjøfører. Transportbransjen opererer ikke bare på veiene – transport av varer, dyr og mennesker kan også foregå med båt, tog og fly.

Å jobbe innen transport er et ganske sikkert yrke, det påvirkes nemlig i liten grad av økonomiske opp- eller nedgangstider. Transport av varer er livsnødvendig og transport av mennesker er essensielt for at Norge kan fungere.

All butikkene må fylles opp med mat, klær, møbler og forbrukerelektronikk som iPhone smarttelefoner og iPad nettbrett. Og hvem er det som gjør det? Transportselskaper som driver innen varetransport, budbiler og lagring av varer.

Fordelen med å jobbe innen transport er at det krever lite utdanning og at arbeidsdagene er ganske frie, man har ikke en sjef som står og peser på deg. Man har likevel krav som tidsfrister og andre ting som gjør at man selvsagt ikke bare kan slappe av hele tiden.

Å jobbe innen transport kan også være ganske varierende, man treffer nye folk, ser natur og man får et lite innblikk i hvordan vareflyten i et samfunn fungerer.

Å søke en ledig stilling hos et transportselskap er også ganske enkelt, man finner en ledig stilling på en av nettsidene som har stillingsannonser som f.eks. Stillingsbasen.no og sender en CV og en kort og enkel søknad.

Ofte kan det lønne seg å ta kontakt med bedriften direkte, også om de ikke har lagt ut en stillingsannonse. Da kan du bruke Bedriftsbasen.no eller andre søketjenester for å finne transportselskap og ta kontakt med de som jobber der for å avtale et møte.

Om du skal kontakte et transportselskap som RST Logistics går du bare inn på nettsiden rst.no, og så klikker du på  «Kontakt oss» og ringer, sender en epost eller bruker kontaktskjemaet. Ofte kan det vare like greit å bare besøke bedriften direkte for å prate med de ansvarlige.