Ledige sommerjobber

Ledige sommerjobber.

Ledige sommerjobber.

Bedriftene vet en god tid før sommerferien om de har ledige sommerjobber og hvor mange ledige sommerjobber de har. NAV registrerer stillingsannonser med ledige stillinger og sommerjobber også etter mai, men man begynner å få inn ledige sommerjobber allerede i mars, så her må man være tidlig ute for å finne de ledige sommerjobbene.

I tilegg finnes det et stort antall sommerjobber som ikke er registrert hos NAV eller andre stillingsannonser, men som du må finne fram til selv. Erfaringsmessig blir nemlig de fleste sommerjobber ikke offentliggjort, veldig mange ledige sommerjobber og ledige sommervikariat går gjennom venner og direkte kontakt.

Sommerjobber kan du også få via venner, slekt, naboer, tidligere kollegaer eller andre bekjentskap. Faktisk er det i stor grad på denne måten de fleste får ledige sommerjobber eller stillinger som sommervikarer.

Ledige sommerjobber er stort sett det samme som et ledig vikariat eller annet ledig arbeid. Din deltidsstilling, sommerjobb eller deltidsjobb kan bli permanent om du gjør en god jobb. Vi viser deg hvordan du finner sommerjobber, hvordan du søker sommerjobber eller sesongjobber og hvordan du får jobben. Vi har også tips og info om det å ha en sommerjobb.

Hvordan søke en sommerjobb og finne ledig en sommerjobb

Mange sommerjobber, deltidsjobber og deltidsstillinger annonseres ikke i stillingsannonser og jobbannonser. Likevel er det hele tiden flere ledige sommerjobber, ledige ekstrajobber og ledige deltidsjobber. Her får du tips om hvordan du får ledige jobber og sommerjobber.

Du vil finne ledige sommerjobber, deltidsstillinger, vaktjobber og turnusjobber ved å kontakte bedriftene, selv om de ikke har annonsert stillingene. Dette kan du gjøre ved å lage et markedsbrev, eller en åpen jobbsøknad og sende en CV.

Her kan du gå for å få mer tips om det å finne ledige stillinger. Se også vår side om å finne ledig arbeid. Om du ønsker arbeide deltid eller jobbe deltid er en fin plass å starte søket finnstilling.com eller Finnstillinger.com. Her finner du de siste jobbannonsene for flere sommerjobber, sommervikarer, skiftstillinger, deltidsstillinger og deltidsjobber.

Du kan også finne sommerjobber, deltidsjobber, deltidsstillinger og skiftjobber hos vikarbyråer og bemanningsselskap. Til og med hodejegere og headhuntere kan ha ledige vikariater.

Hvordan få sommerjobber og ledige sommervikariater

Ledige sommerjobber, ledige deltidsjobber, ledige ekstrastillinger, ledige skiftjobber og ledige deltidsstillinger og andre ledige arbeidsplasser kan du bare få ved å finne dem og søke på dem. Men ikke alle sommerjobber, deltidsstillinger, deltidsjobber, vaktstillinger, turnusstillinger eller andre ledige arbeidsplasser trenger du å skrive en jobbsøknad for å få.

Et godt råd for deg som søker etter ledige sommerjobber er å se på stillingsannonsene, men det er viktig å være aktiv og benytte alle kanaler; andre nettsteder, vikarbyråer, venner og bekjente. Og ta for all del direkte kontakt med arbeidsgiverene.

– Ikke kaste bort tiden. Vær frempå, oppsøk arbeidsplassen
– Registrer deg hos vikarbyråene
– Finn gjerne fram til de mindre vikarbyråene
– Ikke vær kresen

Først og fremst anbefales det at du begynner å tenke på sommerjobb tidlig, da er sjansen større for å finne noe som er relevant for eksempel i forhold til studier.

For enkelte sommerjobber trenger du kun en Curriculum Vitae, men det kan likevel være smart å lage en åpen jobbsøknad. Du bør også forberede deg på et jobbintervju. Mer tips og informasjon om sesongjobber, sommerstillinger, deltidsstillinger og deltidsjobber får du på finnstilling.com og Finnstillinger.com.

Tips: hvordan tilpasse seg en sommerjobb

Enkelte sommerjobber og sommervikariat kan være vanskelige å tilpasse seg. For å få en sommerjobb, deltidsarbeid, en deltidsstilling eller deltidsjobb må du kanskje gå vaktordninger, ha jobbrokkeringer eller turnusordninger.

Uansett hvilket jobbsystem din arbedsplass bruker er punktlighet viktig. Arbeidsgiver har sikkert forståelse for ubehagelig arbeidstid men ikke for å komme for sent – så vær punktlig.

Skal du ha en sommerjobb, må du være fleksibel. Å jobbe deltid kan nemlig være slitsomt på døgnrytmen. Her hjelper det å ha hobbyer som kan gi hverdagen noen faste punkt.