Mafia-signatur gir mange jobb

Å miste tungen for å snakke for mye kjenner vi fra gangsterfilmer, men i Norge tjener til og med barn penger på den grusomme handlingen. Ofrene er riktignok ikke mennesker, men fisk.

Det er tvilsomt om fisken som får skåret ut tungen har snakket for mye, men det står likevel folk i alle aldre klare til å kappe tungen ut på fisken likevel, når den hvert år ankommer Lofoten, fra sin lange reise fra Barentshavet. Fiskebåter fra nær og fjern samles da på et av verdens mest innbringende fiskefelt. Det å kappe tunger en yndet ekstrainntekt i regionen.

In Cod we trust

Bevæpnet med skumle 10-tommers Victorinox-kniver og en bajonett lignende pigg går folk løs på fisken. Til slutt havner alle torsketungene i en stor tønne som flyter av blod og sjøvann. I Nord Norge sammenligner man lukten av torsk, med lukten av penger. «In Cod we trust, er et kjent ordtak i Lofoten. Cod er det engelske navnet på torsk.  

Mange studenter og barn skaffer seg en fin ekstrajobb når det er sesong, og selv etter norske standarder er pengene veldig gode. På en dag når mange båter har vært ute og fisket i fjorden og bøttene med fiskehoder ankommer på løpende bånd med gaffeltruck fra fabrikken, kutter de flinkeste mellom sytti og hundre kilo tunger. Det er med andre ord mulig å tjene over fem tusen kroner på en halv dags arbeid.

I motsetning til tradisjonelt arbeid på fiskefabrikken, foregår arbeidet utendørs. Derfor er det også en voldsom visuell opplevelse, siden arbeidet foregår i en av verdens vakreste regioner. I dette pittoreske landskapet samles man under stjernehimmelen for å tjene penger. Det er det mange unge som har forstått, og det ryktes at man kan tjene like mange penger på på å kappe tunger som på en kjempegevinst på netcasino.fi.

Nydelig og etterspurt mat

Torsketunger er en delikatesse som kan serveres som forrett eller tapas. Prøv sprøstekt med med grillet tomat, avokado, eller aubergin? Mulighetene er uendelige. Den største delen utgjør hakemuskelen, og er fin og fast i kjøttet. Selve tungen har en mer geleaktig konsistens, og kan virke fremmed på folk som ikke har spist retten før. 

Den norske fisken blir lovpriset over hele verden for det deilige hvite kjøttet, og blir  eksportert som toppkvalitets tørrfisk og Bacalao. Den vanligste tilberedningsmetoden for lokalbefolkningen er sprøstekte, panert torsketunge. Tungen anses som en delikatesse, og er helt klart på listen over tradisjonsrik norsk kystmat.

Aurora Borealis

På godt synlige stativ av treverk henges fisken opp og er et yndet motiv for fotografer og kunstnere, men også vitenskapsfolk har gitt navn til elementer fra regionen. Den kjente greske astronomen Galielo Galilei er mannen bak navnet Aurora Borealis, det latinske navnet for nordlys. Vitenskapsmannen ble domfelt av kirken for sine  vitenskapelige teorier, og det spørs om han ikke ville blitt domfelt for oppførselen også, hvis han hadde forsøkt å servere paven torsketunge

Langt nord for polarsirkelen, der det kjente nordlyset danser på himmelen, er det altså mulig å skaffe seg en ekstrajobb, og i perioder tjene store penger på en av mafiaens mest bisarre avstraffelsesmetoder, tungekapping. Dersom du ikke har tenkt å vinne pengene dine på et morsomt online casino som sportsbonus.net, kan du kanskje vurdere en kjempegevinst i Nord-Norge etter jul?