Skap din egen jobb

Arbeidsledigheten har kanskje aldri vært lavere i Norges land. Det er et meget positivt tegn, men det finnes fortsatt tegn til at enkelte virkelig sliter med å komme seg inn i arbeidslivet. Å plukke opp deltidsjobber og ta årsstudium dekker nok over en god del individer. De som står utenfor arbeidslivet i lang tid telles også ofte ikke mot statistikken. Det er nok derfor ikke like bra det står til som det sies at det står til i statistikkene.

Men hvordan kommer du deg inn på arbeidsmarkedet når du allerede har søkt flere titalls, kanskje over hundre jobber, uten å få napp? Det er harde vilkår for slike individer, og det å ”fikse litt på CV-en”, som er det klassiske tipset, er det slettes ikke sikkert at hjelper stort for resultatene dine. Da finnes det dog en utvei som virkelig er undervurdert. Dersom du virkelig har gode ferdigheter og føler deg oversett i arbeidsmarkedet, hvorfor ikke skape din egen arbeidsplass?

 

Ta fatt på gründerlivet!

Det å starte sin egen bedrift garanterer deg nemlig en jobb på sekundet. Selv om det utvilsomt fortsatt er tøft å tjene penger, så kan du bruke dine ferdigheter fritt. Start din egen nettside, definer ditt produkt og markedsfør deg ut mot dine potensielle kunder. Oppgaver slik som regnskap kan outsources til andre. Da kan du fokusere på det du er god til, og dersom du virkelig er så god som ditt instinkt sier, så kan du lykkes godt.

Det høres kanskje ut som en klisje – men alle startet et sted. Selv de mest suksessfulle firmaene i dagens samfunn, slik som gigantene Microsoft og Apple, startet begge i garasjer. Selv om du kanskje ikke har noe mål om å bli den neste Bill Gates, så ser nok også du at potensialet for vekst alltid er der så lenge du utnytter dine talenter. Enten du skal utvikle et operativsystem eller selge hjemmesnekrede møbler, så finnes det uendelig med muligheter der ute.

 

Hold motet oppe

En kjent sitert statistikk er at over halvparten av alle bedrifter slutter sin drift etter det første året. Andre statistikker peker på at enda flere faller fra bare år etter dette. Det tyder på at det er vanskelig å drive en startup, og det er liten tvil om det. En startup byr på så mye mer enn bare det finansielle presset som mange snakker om. Her møter du på en utfordring nærmest hver eneste dag. Enten det er alt papirarbeid, skatteregler, ansatte eller andre aspekter, så vil motgangen være stor i perioder.

Din suksess står og faller på hvorvidt du klarer å komme deg gjennom disse prøvende periodene. Her er erfaring viktig, og det er kanskje derfor de fleste suksessfulle gründere er over 40. Men dersom du er ung og har vært arbeidsledig en god stund, så er det liten tvil om at du har møtt motgang før. Derfor er gründerlivet perfekt for deg som leter etter en jobb. Igjen, hvorfor ikke bare skape din egen jobb?