Arbeidsgivere søker 50+

Stikk i strid med prognosene finner stadig flere eldre nytt arbeid via internett. Årsaken er ikke økte dataferdigheter, men arbeidsgivere som leter etter dem.

I tillegg til å slite med ensomhet etter at barna har forlatt redet, opplever også mange eldre marerittet med plutselig arbeidsledighet. Dersom man i tillegg blir skilt har man oppskriften på den perfekte stormen.

Leter etter folk over femti

Mange arbeidsgivere sliter med folk som gjør absolutt alt annet enn det de skal på jobben. Årsaken er unge menneskers avhengighet for en rekke sosiale medier, spill og andre ting man finner online. Noen klarer ikke å la være å sjekke mail eller facebook siden, mens andre sjekker sportsresultater, aksjekurser og lignende nærmest uten stopp.

En rekke arbeidsgivere har nå spesifikt begynt å lete etter mennesker de tror kan ha roen til å konsentrere seg om arbeidet uten stadige avbrytelser, og en enkel måte å finne slike søkere er å jakte de over femti. En rekke undersøkelser viser at folk over femti år har en helt annen ro og konsentrasjonsevne enn mange unge. Spesielt i en del ufaglærte yrker gjør dette seg gjeldende. 

Uvitende om egne fordeler

Livet kan fort føles som en oppoverbakke når du er over femti og på jakt etter jobb online.

Selvtilliten blir ikke bedre av at du innbiller deg at alle arbeidsgivere ser etter unge ansatte, men der tar du kanskje feil. Faktum er at mange arbeidsgivere er smarte og ser etter folk mer erfaring og kunnskap de ikke finner hos yngre kandidater. Fordelen med internett er at man lettere kan fiske frem frem slike kvaliteter med ulike filtre for arbeidserfaring spesielle ferdigheter.

Problemet er at eldre ikke tror de er attraktive på arbeidsmarkedet. Derfor ser vi nå en trend der arbeidsgiverne blir tvunget til å lokke frem de eldre! Det gjør de ved å implementere filtre som luker vekk folk som bruker for mye tid på sosiale medier og andre saker som senker produktiviteten, men oppegående teknologisteder som 8bit.fi har oppdaget at også har dukket opp en strøm nettsider som er dedikert arbeidssøker over femti.

Sjette sans

Er du over femti og på jakt etter jobb kan du likevel ikke sette deg ned og vente på at et filter skal ringe på døren hjemme. Det vil ikke skje. Nøkkelen er å finne stillinger og firma som leter etter modne, erfarne arbeidere, som leter etter akkurat deg. Selv om noen over femti har brukt sin erfaring på å vinne penger på counterstrikebetting.net, har de fortsatt behov for kolleger og noe meningsfylt å holde på med.

Vær oppmerksom på at mange av søkesidene er langt mer enn bare søkesider. De hjelper deg på andre måter også, som å lese suksesshistorier om andre eldre, som kan inspirere deg, og gi deg nye ideer på hvordan du skal gå frem videre. 

Du må også begynne å tenke på deg selv som en stor ressurs. Det du har gjort tidligere i karrieren kan ganske sikkert komme mange arbeidsgivere til gode. Arbeidsgiverne sparer penger på opplæring, men også i ufglærte yrker kan det å ha erfaring bidra til å unngå feil. Eldre har ofte en sjette sans for når et problem vil oppstå, være seg slitasje på maskiner, eller andre saker der kroppens biologiske ur tre hjelpende til.