Ikke gå i EMOJI fella

Å gi tommelen opp for et hjerte er fullstendig ødeleggende for en gryende romantisk affære. Det finnes et utall uttrykksikoner du rett og slett bør holde deg langt unna.

Pixabay

Noen mener et ikon er verdt mer enn tusen ord, men det hjelper lite hvis det er feil ikon, som resulterer i et såkalt Emoji-uhell. Emojis, også kjent som uttrykksikoner, på skjermene til smarttelefoner, resulterer av mange årsaker ofte til feil. Sender du fra en iphone til en android dukker det gjerne opp et helt annet ikon hos mottakeren, og visa versa.

Ikke kompatible

Sender du en emoji av en dansende jente fra en iPhone til noen med en Android-telefon bør du være oppmerksom på at det de får se er noe helt annet. Faktisk dukker det opp en playboy-kanin på android telefonen, nærmere bestemt Googles kvinne med kaninører.

Den første regelen om emoji er derfor enkel. Hvis et symbol ser ut som en bestemt del av menneskekroppen, er det akkurat det det er. Ser man på hvordan folk globalt bruker aubergine-emoji oppdager man at det svært sjelden dreier seg om frukt eller grønnsaker. I stedet er aubergine brukt som det mest seksuelt antydende av alle symbolene. Aubergin emojis er den moderne varianten av tå stave pupper opp ned på kalkulatoren din.

Pixabay

Alt kan misforstås

Hvis du ikke vil bli oppfattet seksuelt må du holde deg unna mye mer enn frukt og grønnsaker som aubergin. Du bør også styre vekk fra emoji som pølse i brød, joystick, taco, fersken, kirsebær og svette-symbolet som spruter, for å nevne noen. Skal du absolutt gamble er det bedre du oppsøker noen norske casinoer på nett.

Den andre regelen om emoji er at folk oppfatter symbolene forskjellig. De åpne hendene er ment å være åpenhet, men for veldig mange mennesker ser det ut som et STOP signal. Eller kvinnen som holder opp en hjelpende hånd  blir ofte tolket som en primadonna som viser hvor vakker hun er. Heller ikke gutten som bukker i respekt blir oppfattet korrekt. Mange lurer på om det er hjernen hans som holder på å eksplodere.

Forsiktig på jobben

I en nylig undersøkelse sa en av fire at de har brukt emoji i digital kommunikasjon på jobben.  Det er en del tommelfinger regler som bør følges. Unngå å bruke emoji sammen med sjefen din eller potensiell ny klient, med mindre de gjør det først. Bruk aldri en emoji hvis du ikke vet hva det betyr. 

I følge TEK.no er kan du også bruke emojier på PC hvis du lærer noen enkle triks,men for det meste fungerer emojis som tegnsetting på mobiltelefoner, og med det formål bør emoji vanligvis komme på slutten av en setning eller tanke. De må også respektere lineær tid og handling når du bruker dem til å fortelle en hel historie.

Hvis du ikke er sikker bør du alltid bruke det praktisk oppslagsverket  Emojipedia. Det er den nærmeste tingen til en offisiell emoji-referanseguide på internett. Du kan slå opp navn, få en sniktitt på emojis som kan vises på telefonen din i fremtiden, og se hvordan favoritt smilefjesene dine ser ut på andre enheter.