Tre gode grunner til at Malta ble kåret til det beste landet å jobbe i

I en global spørreundersøkelse ble Malta kåret til verdens beste land å bo i og har siden det opplevd en økning i personer som kommer til landet for å jobbe, samt personer som ønsker å flytte til Malta i fremtiden. Man skulle kanskje tro at Norge, Sverige eller Danmark skulle toppet listen med sine høye lønninger og gode helsetilbud, men det var faktisk Malta som kom på topp av de som ble spurt.

Hele 7 av 10 personer som hadde flyttet til landet for å jobbe, svarte at de var ganske eller svært fornøyd med å jobbe i Malta. 50 % av de spurte svarte til og med at de gladelig ville tilbringe resten av livet sitt på øya. Her gir vi deg noen av grunnene for hvorfor personer som jobber i Malta trives så godt.

Kombinasjonen mellom jobb og fritid

Gjennomsnittlig arbeidstimer per uke ligger på 42 timer i Malta, sammenlignet med det globale gjennomsnittet som ligger på 44,9 timer per uke. Stadig flere setter fritid og tid til familien høyere enn karrierejag og overtid på kontoret, og mange velger å slutte i høyt betalte jobber for å få mer tid til overs.

Muligheten til å kunne jobbe færre timer, og i tillegg kunne bruke fritiden man får til overs til å nyte Maltas vakre strender og klima, gjør at mange blir fristet til å jobbe i landet. Online kasino er også en bransje som har vokst seg stor i landet, hvilket betyr at det også har blitt flere arbeidsplasser. Unibet har for eksempel en rekke personer som jobber hos seg i Malta, og søker stadig etter nye ansatte.

I tillegg til færre arbeidstimer i uken får man også betalt ekstra for alle timer man jobber over de 40 timene i uken som er minimumet, samtidig som man har krav på 27 betalte feriedager. Landet har også hele 13 forskjellige årlige høytider.

Klima og kultur

Noe som trolig ikke er veldig overraskende er at mange av de spurte svarte at en stor grunn til hvorfor de valgte å flytte til nettopp Malta, var på grunn av det varme klimaet og fine været. Øya har bare 90 dager med regn gjennom hele året, og om sommeren har man ofte minst 12 timer sollys om dagen. I tillegg til det fine været er også de lokale vennlige, åpne og lett å bli kjent med, noe som gjør at man raskt føler seg velkommen i landet.

På grunn av de mange utenlandske arbeiderne får man også muligheten til å bli kjent med en rekke mennesker fra hele verden, samtidig som man kan knytte viktige kontakter og utvide sitt profesjonelle nettverk.

Gunstige skatteforhold

Et punkt mange nordmenn antakeligvis vil komme til å synes er et stort pluss, er det lave skattenivået i landet. Sammenlignet med Norge betaler man langt mindre i skatt og landet har også avtaler med en rekke land som gjør at man slipper å betale skatt til begge landene.

Les mer her:

Alt du trenger og vite om Kortspill
Hva er et kryssord for noe