Hvordan få drømmejobben i 2020

Har du lenge hatt øynene på en ny jobb, men er ikke sikker hvordan du skal gå frem for å lande den? Heldigvis er det mange triks og tips, som kan ta deg et godt stykke på veien mot drømmen. I denne artikkelen skal vi se på hva du selv kan gjøre for å øke sjansene dine. Når det er gode jobber som utlyses er det ofte mange om benet, så her gjelder det å gjøre en innsats.

Enten den nye jobben er innen samferdsel, på kontor eller som personlig trener, vil disse tipsene hjelpe deg på vei. Det er jo du som skal få denne jobben, det er det første du må bestemme deg for. Når vi først har satt oss et mål, vil det å se det for seg som det er en sannhet være hjelpsomt. Du lar da hjernen din tro at jobben allerede er din, og du slapper mer av.

Det er en drøss med jobber som utlyses hver dag, men det er ikke alle som passer for alle. Når du plutselig ser en der alt stemmer med din kompetanse, og dine ønsker, må du imidlertid slå til. Det kan være lurt å lage en plan for hvordan du skal gå frem. Det første er selvfølgelig å lese nøye gjennom stillingsbeskrivelsen. Dett e vil hjelpe deg når du utformer cv og følgebrev.

Du bør nemlig lage disse helt tilpasset til stillingen du søker. Dette er viktig for at arbeidsgiver skal se at du har akkurat den kompetansen de er på jakt etter. Bruk gjerne lignende vendinger, uten å kopiere ord for ord. Hvis de ser etter noen som er kreativ, kan det å vise in søknaden at du er kreativ, være mer verdifullt enn å bare skrive at du er det.

Lag CV

Kravet til en cv er mye høyere nå, enn det var før. Tidligere var det nok å skrive skole og jobberfaring punktvis i et Word-dokument og sende disse av gårde. Nå er det imidlertid adskillig høyere krav til hvordan en av skal se ut. For det første skal den være oversiktlig, og den skal sjelden være på mer enn to sider. Om du kan få inn alt på en side er det enda bedre.

Det handler da om å samle de alle de viktigste høydepunktene, så arbeidsgiver kan se igjennom disse raskt. Du må tenke på at de sannsynligvis mottar hundrevis av søknader, og vil umulig ha tid til å lese gjennom side etter side. Det at du har klart å få det som er viktig inn på en side, viser at du er løsningsorientert, og vet hvem du er og hva du kan bidra med. Om du trenger en pustepause i utformingen er det lov. Gå da til spillguide.com, for litt god underholdning.

Det neste er at CV-en må se smashing ut. Du må bruke et design tilpasset cv, og gjerne ha med et bilde av deg selv i hjørnet. Det mest populære cv-designet nå, er hvor du har en farget eller sort kolonne på venstre side, hvor kurs og sertifikater er oppført. Helt øverst står navnet ditt, og et sammendrag av hvem du er og hva du kan bidra med.

Videre nedover vil du liste opp arbeidserfaringen som er viktig for jobben, og utdanning av relevans. Det er viktig at du er så spesifikk som mulig, og ikke kaster bort en eneste linje på svada og tomprat. De som leser din cv er profesjonelle, og ser raskt gjennom en masse svada. Vær konkret og spesifikk, samtidig som alt ser rydding og ordentlig ut.

Skriv følgebrevet

Her kan du være mer personlig en i en CV. Du må allikevel forsikre deg om at du drar frem sider av deg selv som er av relevans for stillingen. Her kan du gå mer enn på hvem du er, hvorfor du søker på stillingen og hva du kan bidra med for firmaet. Her er det lov å skrive mer avslappet enn i en CV, samtidig som språket og rettskrivingen er svært viktig.

Dette brevet er viktig siden det gir deg mulighet å få med detaljer du ikke har plass til i en cv. Her kan du virkelig vise hvorfor du er interessert i selskapet su søker hos, og gi dem en pekepinn til hvorfor du er rett kandidat. Dette brevet må også ha fint design, og bør matche CV-en godt. Dette viser at du er ryddig og har alt på stell.

I dette brevet kan du også gå nærmere inn på fortiden din. Du kan fortelle mer i dybden om tidligere erfaringer, og hvorfor disse er relevante nå. Dette er noe en potensiell arbeidsgiver vil sette stor pris på. Også i dette brevet må du sørge for at du bruker et godt språk, og ikke fyller linjene med tomprat. Spør deg selv om det du prøver å formidle er godt forståelig, før du sender det av gårde.

Det å få noen andre til å se over CV-en og brevet ditt før du sender det, kan være lurt. Velg da en venn eller et familiemedlem som er god på rettskriving, og det å formidle budskap på en god måte. Det er ofte mye lettere for en annen å se forbedringsmuligheter, enn et er for deg selv. Vi håper disse tipsene vil hjelpe deg å lande din drømmejobb. Lykke til!